Hopp til innhold

Norling diskuterte fremtiden med supportersjefen

Brann-trener Rikard Norling tok kontakt med Bataljonen-sjef Roger Lillebøe-Hansen mens evalueringen pågikk for fullt. – Jeg opplevde en særdeles revansjelysten trener som hadde lyst til å reise kjerringa, sier Lillebøe-Hansen.

Rikard Norling

DISKUTERTE MED SUPPORTERSJEFEN: – Vi snakket om hvordan det har gått, og hvordan det skal gå, sier Roger Lillebøe-Hansen om samtalene med Rikard Norling.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

– Jeg tror nok det er veldig mange supportere som er fornøyde nå. En skal huske på at dette var noe som på mange måter kom fra grasroten, sier Roger Lillebøe-Hansen, leder for Branns supporterklubb Bataljonen.

I natt ble det kjent at Roald Bruun-Hanssen går av som daglig leder i Brann etter sesongen som endte med nedrykk til førstedivisjon.

Roger Lillebøe-Hansen

SUPPORTERLEDER: Roger Lillebøe-Hansen.

Foto: NRK

– Jeg synes vi skal ha respekt for Roald, og den avgjørelsen han har tatt til beste for klubben. Dette var kanskje ikke noe han ønsket selv. Dette kan føre til at vi får litt mer ro rundt klubben, sier Lillebøe-Hanssen.

– Udelt positivt at han fortsetter

Rikard Norling fortsetter som trener, i tråd med det mange rundt Brann har ønsket. Mens flere grupperinger var tydelige på at de ønsket Bruun-Hanssens avgang, var styret i Bataljonen, til fleres overraskelse, ikke krystallklare på dette.

Det de imidlertid var klare på, var ønsket om å videreføre samarbeidet med treneren.

– Vi synes det er veldig positivt at han fortsetter. Det er selvsagt delte meninger om dette blant supporterne, men i styret ser vi på det som udelt positivt, sier Lillebøe-Hansen.

Diskuterte med Norling underveis

Han forteller at han har hatt diskusjoner med Norling mens evalueringsprosessen pågikk for fullt i klubben.

– Jeg har hatt litt kontakt med Rikard underveis i prosessen, i alle fall mot slutten, og har opplevd en særdeles revansjelysten trener som har lyst til å reise kjerringa og få Brann opp igjen, sier supporterlederen.

Vi snakket om hvordan det har gått, og hvordan det skal gå.

Roger Lillebøe-Hansen om diskusjonene med Rikard Norling

Det var Norling selv som kontaktet supportersjefen for å diskutere tingenes tilstand.

– Vi snakket om hvordan det har gått, og hvordan det skal gå, sier Lillebøe-Hansen, som ikke vil ut med detaljer om hva han diskuterte med treneren.

Bataljonen er altså sterke i troen på at Norling er rett mann til å føre Brann tilbake til toppdivisjonen.

– Neste år har han ett års lenger erfaring fra norsk fotball, og vil nok forhåpentligvis ha lært av sine feil, sier Lillebøe-Hansen.

Medlemmene: – Dette var det eneste rette

Branns medlemsutvalg gikk i forrige uke ut og krevde Bruun-Hanssens avgang.

Leder for medlemsutvalget, Erlend Vågane, er fornøyd etter nattens hendelser.

– Jeg vil gi Roald honnør for å sette klubbens beste foran seg selv. Dette var nok det eneste rette utfallet, med tanke på at klubben nå må endre litt kurs og bygge opp igjen tilliten blant publikum. Det er også positivt at styret går lenger enn tidligere antydet, og ønsker å styrke den sportslige organisasjonen med en speider, sier Vågane.

Han sier meningene om Rikard Norling har vært svært delte blant medlemmene.

– Personlig synes jeg det er bra at han får fortsette. Både fordi jeg tror han trenger mer tid, og fordi jeg ikke helt ser hvem som skulle kunne sikre at en ny trenerprosess ble god, siden vi ikke har sportssjef, sier Vågane.

Gjert Moldestad og Rikard Norling

POSITIV TIL NORLING: Gjert Moldestad, redaktør for supportermagasinet «Den 12. mann», her sammen med Rikard Norling da svensken ble presentert som trener før sesongen.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

– Kunne vi funnet en bedre trener?

Gjert Moldestad, redaktør for supportermagasinet «Den 12. mann», mener også det var riktig at Bruun-Hanssen gikk av.

– Han har vært lenge i klubben, og har vært med i prosessene som over en lengre periode har ført til at Brann har rykket ned, sier Moldestad.

Han er enig med Vågane i at det er riktig å fortsette med Norling som hovedtrener.

– Spørsmålet jeg har stilt meg er jo hvilken bedre og mer merittert trener som ville vært interessert i å trene et førstedivisjonslag, sier Moldestad.