Nok en Betanien-leder deltok på sexfester

Den avgåtte hovedlederen for stiftelsen Betanien i Bergen var ikke den eneste som deltok på sexfester i Spania. Nå har nok en leder innrømmet at han var med.

Stiftelsen Hospitalet Betanien

DELTOK PÅ SEX-FESTENE: Nok en leder i Betanien deltok på sex-fester i Spania.

Foto: Renold Tennysen Christopher / NRK

Vedkommende har akseptert et forelegg for sexkjøp i utlandet, skriver Bergens Tidende. Hordaland politidistrikt operer vanligvis med forelegg på rundt 15.000 kroner for slike lovbrudd.

Forholdet bak forelegget skjedde i Spania i 2012, men personen ønsker selv ikke å
kommentere saken.

– En personalsak

– Dette er en personalsak vi ikke kan kommentere, sier styreleder i Betanien, Christian Hysing-Dahl til Bergens Tidende.

– Vi har ingen oversikt over hvem som deltok på festene. Alt materiale vi har i denne saken er overlatt politiet.

Avisen kjenner til at den tidligere Betanien-toppen deltok på en eller flere av festene til tidligere Betanien-leder Are Blomhoff.

Underslag av 15.8 millioner

Blomhoff har erkjent å ha underslått 15,8 millioner kroner fra stiftelsen og måtte møte i Drammen tingrett denne uken. Mesterparten av pengene er brukt på fester med prostituerte i Spania.

Underslaget skjedde ved at Blomhoff instruerte økonomiavdelingen i Bergen til å overføre penger til en fiktiv vedlikeholdskonto for sykehjemmet.

Dom i saken er ventet over helgen.

Sykehjemmet Fundacion Betanien holder til i Alfaz del Pi i Spania.

HIT SKULLE PENGENE: Betanien sitt anlegg i Alfaz del Pi i Spania skulle hatt pengene som i stedet ble brukt på fester med prostituerte.

Foto: Stiftelsen Betanien