Hopp til innhold

Nilsen blir Brann-trener

Steinar Nilsen skrev i dag under en treårskontrakt med Brann.

Steinar Nilsen

TREÅRSKONTRAKT: I dag er trenerjakten til Brann offisielt over. Steinar Nilsen var i Bergen sist uke - og nå blir han trener i Bergen.

Foto: NRK

Steinar Nilsen ansettes som Brann-trener fra 2009-sesongen.

Det ble offentliggjort på en pressekonferanse på Brann Stadion klokken 13.00 fredag.

Nyheten ble tidligere i dag presentert på brann.no.

Sportslig leder Roald Bruun-Hanssen fortalte på pressekonferansen at Nilsen blir ansatt som trener med en treårskontrakt.

– Vi er glade for å få ny trener på plass, og vi føler oss sikre på at Steinar Nilsen er rett mann for Brann, sier Bruun-Hanssen til Brann.no.

Fornøyde spillere

Spillerne virker også fornøyde med valget.

– Spillerutvalget har vært løpende orientert om prosessen og synes valget av trener er bra. Vi gleder oss til å begynne å jobbe med Steinar når han kommer hit over nyttår, sier kaptein Eirik Bakke.

Den tidligere landslagsspilleren og Italia-proffen begynner som Brann-trener ved årsskiftet.

- Jeg kjente med en gang Brann kom på banen at dette var noe jeg virkelig hadde lyst til. Det var på mange måter som en drøm som går i oppfyllelse å få dømme en så stor klubb som Brann, med så fantastiske supportere bak seg, sier han til NRK Hordaland.

- Ikke til AaB

Nilsen kommer til å stille på pressekonferanse i Tromsø klokken 13.30.

Den 9. desember blir det en ny pressekonferanse i Bergen, der Steinar Nilsen blir presentert som ny trener, og vil møte pressen sammen med klubbledelsen.

- Når vi nå har ansatt trener, er det en samlet klubb som står bak valget av Steinar Nilsen som trener, sa Roald Bruun-Hanssen til pressen i dag.

Sportsdirektør Bjørn Dahl sa han tror de har funnet en trener som vil passe godt inn i Brann.

Derfor valgte de ham

- Dette er en trener som kan gi oss de resultatene klubben håper på, og sørge for at klubben ligger på toppen av norsk fotball, sa Dahl på pressekonferansen.

Steinar Nilsen
Foto: Tore Sevheim / NRK

Bruun-Hanssen sa følgende om hvorfor de valgte Steinar Nilsen:

- Vi har vært på utkikk etter en klar ledertype, noe det ikke er tvil om at Steinar er. Han er også kjent for å være flink å utnytte det teamet han har rundt seg, noe som er en viktig forutsetning for oss.

- Spillergruppen gir også gode tilbakemeldinger på treningsinnhold, treningsledelse og kampforberedelse og -gjennomføring. Vi observerer også at Tromsø har vært en vanskelig motstander og at de har gjort en god sesong i 2008.

Uvisst om trenerteam

Nå knytter det seg stor spenning til hvilket trenerteam Nilsen vil ha rundt seg når han begynner i jobben som Brann-trener.

Bruun-Hansen så også på pressekonferansen at Brann-ledelsen kommer til å begynne å se på aktuelle kandidater til støtteapparatet rundt den nye hovedtreneren.

- Steinar har spilt inn noen tanker til oss, men vi skal jobbe med det mens han er på ferie. Det blir ikke noen avklaring på det før tidligst i neste uke.

Ikke aktuell i Danmark

Han har også vært koblet til den ledige jobben i Aalborg i Danmark.

Aalborgs sportsdirektør Lynge Jakobsen avviste i dag at Nilsen til det lengste var aktuell som AaB-trener.

- Jeg kan si så mye som at Steinar Nilsen ikke blir trener i AaB, sier Jakobsen til EkstraBladet.

Det skriver nettavisen bold.dk i dag.

Les også: Bech ringte til Start og tilbød sine tjenester