Hopp til innhold

Nekter å snakke om krise i Brann

– Vi har tapt tre kamper med ett mål. Verre er det ikke, sier Brann-trener Rune Skarsfjord. Nå venter revansjesugne Vålerenga.

Brann-trener Rune Skarsfjord

VIL SNU TRENDEN: Brann-trener Rune Skarsfjord håper på årets andre seier mot Vålerenga.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Bergenserne murrer etter at rødtrøyene kun har tatt tre poeng på årets fem første kamper. Kun hjemme mot nyopprykkede Sandnes-Ulf klarte Brann å innfri. Ellers har det blitt tap mot Rosenborg (1-3), Molde (1-2), Strømsgodset (1-2) og nå lørdag mot FK Haugesund (1-2) .

– Skal ha humør på trening

Kommende søndag venter en av klubbens erkerivaler, Vålerenga, som selv skal reise kjerringa etter et bittert tomålstap for Sogndal hjemme. Brann-trener Rune Skarsfjord virker likevel ikke bekymret foran storkampen.

– Stemningen er god, men fattet. Ingen av oss er fornøyd med det vi har prestert, og vi er veldig gira på å snu dette. Denne uken skal vi trene godt og ha mye humør på treningene. Kampen mot Vålerenga er en storkamp, og det er en gave å få lov å delta i den. Det er viktig at vi ser slik på det, sier Skarsfjord til NRK.no.

Gleder seg over defensiv jobbing

Han mener den dårlige starten ikke kan relateres til forventningspress, noe som var nesten totalt fraværende foran fjorårets sesong. Nedrykksdømte Brann slo da tilbake og kjempet lenge om medaljer, til de fleste eksperters store overraskelse.

Skarsfjord mener også å ha sett positive tendenser den siste tiden, og mener det bare er et spørsmål om tid før det løsner for Brann.

– Vi har spilt godt defensivt i de to siste kampene. Offensivt har vi vært for svake hele veien. Det er der vi har mest å gå på, sier narvikingen.

– Hadde budsjettert med flere poeng

– Folk har begynt å snakke om krise i Brann?

– Ordet «krise» hører ikke hjemme i fotball. Det fins mer alvorlige ting i verden enn det. Men vi har kommet dårlig ut og har kun fått tre poeng. Vi hadde budsjettert med flere. Men vi må bare jobbe videre og snu det, sier Skarsfjord.