Hopp til innhold

Nazi-tagging i barnehage

Hakekors, rasistiske slagord og nazihilsener møtte de ansatte da de kom på jobb.

Nazitagging i Barnehage

SJOKKERT: Assisterende styrer Katrine Borgen i Brinken Barnehage er sjokkert over taggingen. Politiet og PST er koblet inn i saken.

Foto: Mette L. Skulstad/Sydvesten

Da de ansatte i Brinken barnehage i Fyllingsdalen i Bergen kom på jobb forrige tirsdag var to av ytterveggene i barnehagen dekket av nazisymboler, hilsener og rasistiske slagord.

- Amper stemning

Flere hakekors og slagord som «Ut med pakket», «Sieg Hail» og «Combat 18» var tagget i rødmaling på veggene i barnehagen. Det skriver lokalavisen Sydvesten i dag.

- Det ble en ganske amper stemning her den morgenen. Mange av foreldrene reagerte sterkt på synet som møtte dem. Dette er bare så trist og litt uhyggelig, sier assisterende styrer Katrine Borgen til Sydvesten.

Politiet ser på saken

Flere av foreldrene skal ha reagert med ubehag på det som møtte dem da de tok barna til barnehagen.

- Noen lurte på om det var personlig, om det var myntet på barna som går på den avdelingen hvor taggingen var blitt gjort, forteller Borgen, men tror selv ikke det er rettet mot barnehagen.

De barnehageansatte fikk raskt malt over symbolene og kontaktet politiet.

PST koblet inn

Politiet i Fyllingsdalen har gjentatte ganger fått meldinger om tagging av rasistiske symboler og slagord på vegger i ulike borettslag i bydelen i Bergen.

Nylig avgått stasjonssjef ved Fyllingsdalen politistasjon, Arnfinn Grydeland, sier politiet nå undersøker et nazimiljø de mistenker kan stå bak.

- Det er en del ungdommer i vårt distrikt som har nynazistiske interesser og sympatier. Vi følger med og tar dette på største alvor, forsikrer Grydeland.

Det har også ført til at politiet har koblet inn politiets sikkerhetstjeneste (PST).

- Det er helt naturlig at vi også konfererer med PST, det er rutine i slike saker, sier Arnfinn Grydeland.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.