Nå vil «alle» til syden i november

November har i år blitt høysesong for sydenturer. Etter en laber sommer opplever reiseselskapene enorm pågang av folk som vil reise sørover før jul.

Gran Canaria

VELGER SOMMER OG SOL: Den dårlige sommeren har ført til at syden-billettene denne høsten har blitt revet bort, ifølge Apollo. Kanariøyene er favoritten.

Foto: Herskedal, Kjell, Kjell Herskedal / SCANPIX

Nordmenn er hyppige gjester i sydligere strøk om vinteren. Særlig julen, vinterferien og påskeferien er det mange som velger sol og varme framfor snø og kulde.

Sharm el-Sheik

POPULÆRT: Øverst på listen over populære reisemål troner Kanariøyene. Men også hit til Egypt er det mange som vil reise.

Foto: STR / Ap
Helen Begby

HØYSESONG: Jul, vinterferie og påske er da flest nordmenn reiser til syden, men nå er også november ny høysesong, sier Helen Begby i Apollo.

Foto: Karina Jørgensen / NRK

Men i år drar vi tidligere enn vi pleier, og ifølge Apollo har senhøsten blitt ny høysesong.

– November er det vi til vanlig kaller lavsesong, da salget går litt tregt. Men i år har billettene blitt revet bort, sier informasjonssjef i Apollo, Helen Begby.

Dårlig sommer

Sommeren lot stort sett vente på seg i Sør-Norge i år. Da høsten kom, hadde det stabile sommerværet uteblitt.

Det har fått nordmenn til lengte sørover. Folk var tidlig ute med å bestille sydenturer til høsten, allerede i august måned var det stor pågang.

– Det var nok mange som sparte en sommerferieuke i år, og bruker den nå, sier Begby.

Det mest populære reisemålet er Kanariøyene, men også Egypt ligger høyt på listen.

Reiseglade og positive

Også Star Tour merker at nordmenn er lei høstmørket. De har hatt stor pågang på sydenturer i november, og ukene før jul.

– Salget nå i høst har gått kjempebra, og det har økt med opp mot 25 prosent i høst, sammenlignet med samme periode i fjor, sier Elisabeth Larsen-Vonstett.

Også hun tror at dette har en sammenheng med den dårlige sommeren, men hun tror også at nordmenn er mer reiseglade.

– Vi har, til tross for det som skjer rundt i verden, fortsatt god økonomi, og ser positivt på fremtiden, sier hun.

Økt sommersalg

Årets dårlige sommer får konsekvenser også for neste sommer. Allerede har folk begynt å bestille sydenturer for sommeren 2012.

– Det er veldig mange som vil sikre seg sommerferien allerede nå, smiler Begby i Apollo.