Nå skal Steinar Albrigtsen synge metal!

I «Stjernekamp» denne uken synger han øm tysk opera. Men på privaten er countrystjernen Steinar Albrigtsen allerede godt i gang med sin metal-debut.

Steinar Albrigtsen i Stjernekamp

VIL ROCKE - HARDT_ Steinar Albrigtsen er mest kjent for country og blues. Nå tester han ut mange nye sjangre. – Jeg liker å overraske, sier han.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

«The Pale And The Storm» heter det nesten tolv minutter lange verket hvor den folkekjære finnmarkingen snart skal vise seg frem for et helt nytt publikum.

Det er bergensartisten Nils Ivar Martila (40), kjent fra death metal-bandet Claymords, som har klart å lokke Albrigtsen i studio. Men countryartisten innrømmer villig at han ikke var vanskelig å be.

– Vokste opp med Sabbath og Zeppelin

– Det er alltid artig å gjøre noe helt annet, som også var grunnen til at jeg sa ja til å være med i «Stjernekamp». Både Jørn Hoel og jeg er vokst opp med Black Sabbath, Deep Purple, Led Zeppelin og Uriah Heep, så heavy og hardrock er noe jeg alltid har hatt et forhold til, sier Albrigtsen.

Samarbeidet kom i stand etter at Albrigtsen og Martila tilfeldig møttes på et hotell i Gjøvik for noen år siden.

– Nils Ivar inviterte meg og kona opp på rommet for å høre på nyeste Claymords-skiva, som han akkurat hadde fått da. Jeg syntes det var jævlig tøft, og da oppstod idéen om å gjøre noe sammen, sier Albrigtsen.

Steinar Albrigtsen og Nils Ivar Martila i studio

I STUDIO: Steinar Albrightsen og Nils Ivar Martila i studio i Oslo i forrige uke.

Foto: Privat

Tror ikke på store reaksjoner

– Hvordan tror du ditt publikum vil reagere på at du flørter med hard metal?

– Mitt publikum kommer fra samme verden som meg selv, og de har fulgt meg over tid. Det er folk som liker mye forskjellig, så det er jeg ikke bekymret for. Dessuten skal jeg synge med min egen stemme.

Claymords-vokalisten, som nå lager musikk med gitarist Henning Ramseth under artistnavnet Martila, sier han er både stolt og beæret over å ha countrystjernen med på laget.

– Steinar har en stemme, energi og tilstedeværelse som er helt unik. I tillegg har han enorme musikkunnskaper, både innen historie og som utøver. Selv om mange sikkert tenker at dette er en umulig kombo, så forsto jeg allerede den kvelden på Gjøvik at dette var noe som burde skje, sier Martila.

Håper på live-opptreden

Etter at låten og albumet er sluppet, ser ikke Steinar Albrigtsen bort fra at de to kan dukke opp på en scene sammen en gang i fremtiden.

– Jeg håper jeg kan få komme opp og gjøre låten live med Nils Ivar. Kanskje vi kunne dratt en god gammel Sabbath-låt samtidig. Det hadde vært artig, humrer «Stjernekamp»-deltakeren, som lørdag skal synge opera i beste sendetid.

Claymords

EKSTREME: Nils Ivar Martila (t.h.) er til vanlig vokalist i bandet Claymords, som både har turnert i Øst-Europa og skapt kontroverser her hjemme i Norge. Gitarist Sune Eggen til venstre.

Foto: Jarle Hovda Moe