Hopp til innhold

Nå har Bergen fått ny skolebyråd

Jana Midelfart Hoff fikk nøklene til sitt nye kontor på rådhuset. Nå venter jobben med det enorme skoleforfallet i Bergen.

Jana Midelfart Hoff får nøklene til byrådskontoret i Bergen

VARM VELKOMST: – Du har vært en flott vikar, sa Hoff til Charlotte Spurkeland, som har fungert i stillingen som skolebyråd siden i høst.

Foto: Jon Bolstad / NRK

Etter to måneders venting kunne Jana Midelfart Hoff i dag ta over nøklene fra vikar Charlotte Spurkeland. Dermed er den siste brikken i det nye byrådet Bergen fikk i høst, på plass.

– Jeg har brukt månedene på å lese meg opp på skole og barnehage, og hva som kjennetegner gode skoler og gode barnehager, sa Hoff under nøkkeloverrekkelsen i dag.

Hoff ble presentert som ny byråd da Martin Smith-Sivertsen tok over byrådet i Bergen i oktober. Forgjengeren Harald Victor Hove nektet å bli sittende da Smith-Sivertsen tok over jobben.

LES MER: Hove: – Jeg gikk i en dannet protest

– Jeg har ikke lang fartstid

Da legen Hoff ble presentert som byråd i høst, kom det som en overraskelse på mange. Hun er lege, har kort politisk bakgrunn og er et ukjent navn det politiske Bergen.

Den nye skolebyråden innrømmer selv at hun er et uskrevet blad.

– Det er riktig at jeg ikke har lang fartstid i Høyre. Jeg har sittet som bydelsleder i Årstad, og i programkomiteen lokalt og nasjonalt. Men det jeg har er en lang farstid i fagpolitisk sammenheng innen helse, der jeg har engasjert meg mye på fagets og pasienters vegner.

Hoff trekker frem sitt sterke engasjement for flere saker.

– Det som kjennetegner meg mest er at jeg har sterkt engasjement for både skole, miljø, utdanning og helse.

Jana Midelfart Hoff

FØRSTE SKOLEDAG: – Jeg har brukt de to månedene før dette på å lese meg opp på skole og barnehage, sier Jana Midelfart Hoff.

Foto: Jon Bolstad / NRK

Stor regning venter

Nå venter flere krevende arbeidsoppgaver, blant annet en enorm jobb med å rydde opp i Bergens store skoleforfall. De siste beregningene viser at prisen for å reparere byens mange nedslitte skoler har passert tre milliarder kroner.

Mens finansbyråden skal pusse opp skolene, har Jana Midelfart Hoff ansvaret for elevene mens jobben pågår.

– Jeg har vært oppe i det selv, da jeg har hatt to barn som har gått på Landås skole. Dette er dessverre resultatet av mange tiår med forfall. Vi har tatt tak i det, og det er kjempeviktig.

– Men jeg er opptatt av pakken, og av hvordan skolene ser ut for barna våre. Jeg vil selv reise rundt og snakke med foreldreutvalgene for å finne ut hvilke skoler som er verst stilt. Vi er nødt å prioritere og ta de verste første.