Nå er det trikkeskinnespor, men lyset mangler

– Ta med deg hodelykt om du skal ut på ski i kveld, er rådet fra Bergen kommune.

Totland skiløype

SILKEFØRE: Slik så det ut i skiløypen på Totland mandag formiddag. Foto: Idrettsservice, Bergen kommune

Lyset i byens to mest brukte langrennsløyper er fortsatt ikke tilbake etter at stormen «Nina» herjet for vel tre uker siden.

Etter det store snøfallet før helgen slet mannskapene til Idrettsservice også med å sporsatte lysløypene på Totland, Frotveit og Fløyen. Men mandag kunne driftssjefen forsikre om at skiløypene er i orden og at det skal være trikkeskinnespor begge steder.

Vi henstiller deg til å ta på deg hodelykt om du skal ut på ski i kveld

Per Fedje, Idrettsservice.

– Jeg snakket med våre folk på Fløyen i formiddag og de melder om strålende forhold, sier driftssjef Per Fedje i Idrettsservice i Bergen kommune.

Lysløypen på Fløyen

MØRKT: Stormen «Nina» har mørklagt lysløypene både på Fløyen og Totland/Frotveit. Slik så det ut på Fløyen lørdag kveld. Idrettsservice forsikrer at løypene nå er sporsatt, men ber deg ta med hodelykt om du skal ut på kveldstur.

Tipp topp forhold

På Totland og Frotveit har deler av løypetraseen vært stengt grunnet trefall under stormen «Nina».

– Nå er det meste ryddet og vi satser på å åpne hele løypen i dag, forsikrer Fedje overfor NRK Hordaland.

Han ber skientusiaster og turgåere følge med på Idrettsservice sine facebookside for løypeoppdateringer.

Preparerer løypene daglig

– Fredag og lørdag fikk NRK melding om at lysløypen på Fløyen ikke var sporsatt?

– Når det kommer enorme mengder tung snø kan det være innkjøringsproblemer. Nedre del av løypen på Fløyen, pluss en rundløype nede på Skansemyren, var tråkket lørdag. Søndag klokken 12.00 skulle alt være preparert.

– Vi er oppe daglig så lenge det er snø, og vi har helgeberedskap i forhold til snøfall. Vi preparerer løypene hver dag og mannskapene setter sin ære i at løypene er tipp topp, sier Per Fedje.

– BKK prioriterer ikke lysløypene

Men så var det dette med lyset i lysløypene, da. Mandag var fortsatt ikke lyset tilbake.

– Lyset har vært et problem siden «Nina» herjet. På Totland blåste det voldsomt og trær veltet over ledningsnett og stolper. Der har vi slitt, og gjør det fortsatt. BKK må rette opp disse stolpene, mens trærne fjerner vi, sier driftssjefen.

Idrettsservice var senest i dialog med BKK mandag formiddag. Tilbakemeldingen er at det voldsomme snøfallet rundt i bergensdistriktet gjør at andre og mer livsviktige oppdrag kommer først.

– Der kan ikke vi gjøre noe, det må vi bare godta. For brukerne er det selvsagt kjempekjedelig og vi skulle gjerne hatt lys. Vi henstiller folk til å ta på seg hodelykter om de skal ut på ski i kveld, sier Per Fedje i Idrettsservice.