Hopp til innhold

Møtte 10-åring ute midt på natten

Gutten gikk alene på E16 da ekteparet fant ham. De forsøkte å få hjelp, men så enkelt var det ikke.

Video FORSVANT FRA BARNEHJEM

Klokken var 03 da de kom kjørende på E16. Like ved Vossevangen så de noe som fikk dem til å reagere. En 10 år gammel gutt gikk alene langs veien.

– Vi ser denne lille gutten, og instinktivt tenker jeg at vi må ringe politiet, sier Kjell Kallestad.

Sammen med kona Veronica var de på vei fra Sotra mot Seljord. Gutten de møtte gikk på gangveien i retning Bergen.

– Jeg regnet jo med at det ville komme en politibil ganske raskt for å hente gutten. Vi hadde gitt beskjed, og regnet jo med at det ville komme noen for å hjelpe ham, sier han.

– Politiet sov

Men slik gikk det ikke. Politiet sa at de ikke hadde noen som kunne komme fra Voss.

– De sa det var sovende politi på Voss og at de ikke ville vekke patruljen, men de kunne sende en patrulje fra Åsane, sier Kjell Kallestad, som reagerte kraftig på dette svaret fra politiet.

Mellom Åsane og Voss er det 90 kilometer. En strekning det vil ta en og en halv time å kjøre med bil.

Kjell og Veronica Kallestad

Kjell og Veronica Kallestad er kritiske til at politiet ikke kom og hentet 10-åringen de møtte på på E16 klokken 03 på natten.

Foto: Privat

HØR INTERVJUET HER:

– Det går jo ikke an! Han er jo borte vekk lenge før de kommer, sier Veronica Kallestad.

Det viste seg at den 10 år gamle gutten var under omsorg av barnevernet. Politiet fortalte ekteparet at institusjonen han bodde på ville komme og hente ham.

– Vi sto der i 40 minutter, og de kom ikke. Gutten begynte å gå, og da han så at jeg snakket i telefonen begynte han å løpe, forteller Veronica.

– Han pleier å vandre

De tok på nytt kontakt med politiet og fikk da beskjed om å se etter hvor gutten gikk. Men gutten ble fort borte for dem. Da ringte politiet igjen.

– Politiet sa at jeg ikke skulle være bekymret. De hadde snakket med barnehjemmet og dette var en gutt som pleide å vandre om nettene, ofte lange turer, så det var de vant til, sier hun.

Ekteparet mente det var helt uforsvarlig at en gutt på 10 år var alene ute på denne tiden av døgnet.

– Vi vet jo at det er perverse folk ute på veiene, det var det jeg tenkte på, sier Kjell Kallestad. De mener at om ikke barnehjemmet gjorde det så burde politiet komme og hentet gutten.

Politiet beklager

Leder for operativ seksjon ved Hordaland politidistrikt, Ragnar Lyssand beklager at ekteparet Kallestad har opplevd dette på denne måten.

– Jeg ser at ut fra melders ståsted kan dette være kritikkverdig overfor politiet. Jeg skal være den første til å legge meg flat dersom de har opplevd situasjonen slik, sier han.

Lyssand sier at ut fra de tidspunktene som er beskrevet i loggen så er meldingen registrert, barnevernsinstitusjonen er varslet, og de har bekreftet at de har bil på vei for å hente gutten.

– Det har selvfølgelig vært en kommunikasjon utenom det som fremkommer i loggen, og dersom den er oppfattet slik at det er kritikk av politiet så legger jeg meg flat for det, sier Lyssand.

– Ingen kommentar

Ved Voss familie og barnevernsenter ønsker de ikke å kommentere saken til tross for at politiet bekrefter historien. De vil ikke svare på spørsmålet om de ble kontaktet av politiet om at en 10-åring fra deres barnehjem var ute og gikk.

– Jeg har ingen kommentar til det, jeg kan ikke gi ut noen opplysninger om dette, sier leder ved institusjonen Gro Ringheim.

– Så du kan ikke bekrefte at dette skjedde?

– Det kan jeg ikke, sier hun.

Ifølge politiets logg skal gutten ha blitt hentet og tatt med tilbake klokken 04.