Her spiller Mods live for første gang siden 1990 - på et ungdomshus!

Morten Abel & co spilte live for første gang siden 1990 på «hemmelig» konsert på ungdomshuset Samhald på Hatlestrand i Kvinnherad, foran bare 200 tilskuere.

Hemmelig konsert med Mods i Kvinnherad

OVERRASKELSE: Morten Abel og Mods på scenen på Hatlestrand fredag.

Foto: Arne Svare

For noen uker siden fikk de 200 en kryptisk invitasjon til konsert på ungdomshuset fredag 13. april. Invitasjonen sa ingenting om hvem som skulle opptre, men beskjeden var krystallklar:

Arne Svare

ANTYDER MER: Manager Arne Svare utelukker ikke flere liknende spillejobber før Viking Stadion.

Foto: Nilsen Frode / Scanpix

– Dette bare MÅ du få med deg!

– Spilte i nesten to timer

Hemmelighetskremmeriet rundt arrangementet holdt til torsdag kveld, da en av landets mest kjente og populære popartister ble observert i bygden. Men først fredag ettermiddag ble det bekreftet, da plakater dukket opp på lyktestolpene i området:

Selveste Mods, med Morten Abel i spissen, var klare for sin aller første konsert sammen siden 1990.

– Konserten var egentlig en øving foran publikum. Gruppen spilte i nesten to timer, og det var helt fantastisk, sier manager Arne Svare i Stageway til NRK.no.

Har solgt 25.000 billetter

9. juni spiller Mods på Viking Stadion i Stavanger. Bandet har solgt utrolige 25.000 billetter til konserten, noe som har sjokkert flere musikkeksperter.

LES MER: «Engelen» var stor i kjeften, må gå til Stavanger

Heller ikke bandet var sikre på at salget ville gå så bra, og «hemmelige» konserter i forkant var derfor en del av slagplanen for å få blest om det store comebacket.

Morten Abel

TAUS: Morten Abel vil holde en lav profil frem mot den store konserten i Stavanger.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

– Planen var å dra ut og gjøre noen små jobber på dansesteder hvor Mods opptrådte for 30 år siden. Men så ble det ikke nødvendig. Likevel var det nødvendig for bandet å få opptrådt foran et publikum før stadionkonserten. Det låter som en kule på øving, men det er noe helt annet å stå foran et publikum, sier Svare.

– Et krevende publikum

Frontfigur Morten Abel ønsker ikke å kommentere konserten, men ifølge manageren var bandet selv strålende fornøyde etter konserten på Hatlestrand.

– De var helt i hundre etterpå. Det var et krevende publikum, siden det slett ikke bare var fans der. Men stemningen var fantastisk og det var allsang på alle låtene, sier Svare.

Gruppen filmet hele konserten og skal evaluere opptredenen på et bandmøte kommende torsdag. TV Vest var også på plass, og vil trolig vise klipp fra konserten i en kommende Mods-dokumentar.

– Hvorfor la dere comebacket til et ungdomshus på Hatlestrand, av alle steder?

– Jeg ville finne en plass hvor vi hadde god kontroll på arrangøren. Min kone er fra Hatlestrand og vi har sommerhus bare noen hundre meter unna ungdomshuset. Det gjorde ting mye enklere, sier Svare.

Antyder flere «hemmelige» konserter

Leder i ungdomslaget, Åshild Femsteinevik, sier til lokalavisen Grenda at konserten var svært bra og sier publikum i Stavanger kan glede seg til 9. juni.

– Det var litt uvirkelig å ha Mods til å spille til dans i ungdomshuset vårt, sier hun til avisen.

Manager Arne Svare utelukker ikke at gruppen kan komme til å gjøre flere «hemmelige» konserter frem mot stadionkonserten.

– Får du en litt mystisk invitasjon fra noen du kjenner, er det bare å hive seg rundt og møte opp, sier Svare.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.