Mjøndalen vil utvide tilskuerkapasiteten mot Brann

1. divisjonslaget ser på løsninger for å kunne slippe inn flere enn 2500 på kvalikkampen mot Brann neste onsdag. – Vi ser på noen løsninger og vurderer det fortløpende, sier arrangementssjef Ole Sivertsen.

Pål Andreas Kirkevold i kamp med Brann-spillere

VIL HA REVANSJ: Brann vil både fornye eliteseriekontrakten og hevne fjorårets cuptap for Mjøndalen i de to kommende kvalikkampene. Her er Pål Andreas Kirkevold i kamp mot flere Brann-spillere på Brann Stadion i fjor.

Foto: Astrid M. Nordhaug/Digitalsport

Ole Sivertsen

VENTER FEST: Ole Sivertsen i Mjøndalen IF håper på utsolgt stadion og god stemning mot Brann.

Foto: Heidi Elisabeth Odde / NRK

Dermed kan det åpne seg muligheter for at Brann får tildelt flere enn de 300 billettene de allerede er lovet til den særdeles viktige kampen på Mjøndalen stadion 26. november.

LES OGSÅ: Brann får hjemmekamp først i kvaliken | Liten tro på eget lag | Sender spionar for å studere motstanden | – Vi skal gjøre et ærlig forsøk

Håper på flere seter

– Vi vet at det går an å søke om å få utvide tilskuerkapasiteten dersom man får tilført flere sitteplasser. På Mjøndalen stadion har vi plass til 2500 tilskuere, og vi ser på noen løsninger. Men akkurat nå har vi ikke en løsning på bordet, sier Sivertsen til NRK.

Det blir uansett hard kamp om billettene Brann-fansen blir tildelt, og supportersjef Roger Lillebøe-Hansen varslet i bt.no mandag harde prioriteringer.

Mjøndalen er forberedt på at mange bergensere i stedet vil prøve å få tak i billetter gjennom klubbens ordinære billettsalg. Ifølge Sivertsen vil det ikke bli lett.

Brann

MANGE PÅ TUR: Brann-fansen valfartet til Haugesund i siste serierunde. Kun 300 får billett til Mjøndalen-kampen.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Åpner for å bortvise Brann-fans

– Våre sikkerhetsansvarlige ser på saken nå og vil gjøre det de kan for å hindre at Brann-fans kjøper billetter blant hjemmelagets tilskuere. Det er ikke noe vi ønsker, sier Sivertsen, som understreker at alt billettsalg vil skje gjennom klubbens utsalgssteder i nærområdet.

Utagerende Brann-fans på Mjøndalen-felt risikerer å bli bortvist fra stadion.

– Så lenge folk holder seg i ro, er alt greit. Vi kan ikke kreve at folk skal heie på hjemmelaget. Men hvis de ikke klarer å respektere at de sitter på tribune med motstandersupportere og har en provoserende oppførsel, kan de bli bortvist, sier Sivertsen.

– Voldsomt trøkk på billettsalget

Klubben er i dialog med både politiet i Buskerud og Brann om nødvendige tiltak på den viktige kampen, som man regner med vil bli utsolgt.

– Vi opplever et voldsomt trøkk på egne billetter, og det vil nok dessverre bli slik at mange må ta til takke med å se denne kampen på tv. Men det er egentlig en hyggelig problemstilling, sier Sivertsen.

Mjøndalen stadion

BEGRENSET PLASS: Nye Mjøndalen Stadion har kun plass til 2500 tilskuere.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK