Hopp til innhold

Mener eget program er for bastant

Askøy-ordfører Knut Hanselmann (Frp) mener partiets sentrale nei til bompenger er altfor bastant, og at man ikke kan drive praktisk politikk uten kompromisser.

Knut Hanselmann

Askøy-ordfører Knut Hanselmann synger ut mot eget parti.

Foto: NRK

– Man kan ikke leve i en verden uten kompromisser. Da må man få 50 prosents oppslutning ved valget – og det får vi ikke, sier Hanselmann til lokalavisen Askøyværingen .

Han og lokalpartiet dannet etter sist kommunevalg flertallskoalisjon med Høyre og fikk ordførerklubben i nabokommunen til Bergen.

– Forstår ikke makt

Den siste tiden har Frp-ere over hele landet rast mot partifeller som lokalt stemmer ja til bompenger – mens partiet sentralt har vedtatt et klart og prinsipielt standpunkt mot slik samferdselsfinansiering. Fylkesleder Kennet Svendsen i Nordland Frp har endog tatt til orde for eksklusjon av «bompengesvikerne» .

Knut Hanselmann er klar på at det er Frp-ere uten forståelse for makt som snakker om eksklusjon.

Får refs fra Sandberg

– Jeg tar ikke dette så høytidelig. Kenneth Svendsen har vært ute før. Men han og mange andre har aldri vært i styrende posisjoner, sier Hanselmann.

Nestleder Per Sandberg i Frp gir Askøy-ordføreren refs for standpunktet.

– Handlingsprogrammet er enstemmtig vedtatt – også av hordalandsrepresentantene. Dessuten sier vi ikke nei til bompenger uansett. Det finnes unntakskriterier, som at det skal være en mulig og gratis omkjøringsvei, sier han.