Mener begge kvinnene var med på drapet

Politiet har avsluttet etterforskningen av drapet i Kvinnherad. Nå ber de riksadvokaten om å tiltale de to kvinnene på 37 og 47 år for forsettlig drap.

Kripos undersøker hus i Kvinnherad der mann ble drept

TO TILTALT FOR FORSETTLIG DRAP: 24. juli i fjor ble en 62 år gammel mann funnet drept i hjemmet sitt på Sandvoll i Kvinnherad.

Foto: Frode Martin Blokhus

– Jeg bekreftere at saken er sendt til statsadvokaten med innstilling om tiltale, noe som også kom frem under siste fengslingskjennelse, sier politiadvokat Eli Valheim til NRK.

Det var Bergensavisen som først omtalte politiets beslutning om tiltale for forsettlig drap for de to kvinnene på 37 og 47 år.

24. juli i fjor ble en 62 år gammel mann funnet drept i hjemmet sitt på Sandvoll i Kvinnherad. To kvinner ble arrestert dagen etter, og har siden sittet i varetekt mens politiet har etterforsket drapet.

Blodig bukse

47-åringen har tatt på seg all skyld for ugjerningen, mens 37-åringen hele tiden har nektet for at hun var med på drapet på Sigmund Gravdal.

Men funn i boligen gjør at politiet knytter den 37 år gamle kvinnen fra Bergen til drapet.

BA skriver at det er funnet blod på ein hettejakke, samt 40 blodflekker på en bukse som påtalemyndighetene mener 37-åringen brukte. Buksen ble funnet i stuen til den avdøde, og politiet mener bergenskvinnen forlot åstedet uten bukse.

Kvinnens forsvarer John Christian Elden mener dette ikke gir grunnlag for tiltale for forsettlig drap.

– Riksadvokaten pleier ikke å beordre tiltale i drapssaker på så spinkelt grunnlag som i denne saken. Jeg må bare avvente vedtaket, sier Elden til BA.