Hopp til innhold

MDG, Sp, SV og Bergenslisten inn i samtaler med Arbeiderpartiet

MDG som så langt ikke har bestemt seg for hvilken byrådslederkandidat de vil støtte, er nå kalt inn til samtaler med Arbeiderpartiet. Det bekrefter partiets førstekandidat Thor Haakon Bakke.

Det skjer etter sittende byrådsleder Rune Bakervik (Ap) mandag kveld åpnet opp for nye samtaler om byrådsmakt på venstresiden.

Bakke presiserer at det er «helt åpne samtaler» og at partiet ikke har bestemt seg for hvilken byrådslederkandidat de vil stille seg bak.

Også SV og Sp skal inn i samtaler med Bakervik. Det bekrefter partiets førstekandidater Mikkel Grüner og Reidar Digranes i en SMS til NRK.

Bergenslisten med Trond Tystad i spissen har også blitt invitert til å møte Arbeiderpartiet.

Tystad sier at deres foretrukne byråd er at Høyre snur i bybanesaken og åpner opp for samarbeid med de fem partiene som ikke ønsker Bybanen langsmed Bryggen. Hvis ikke det skjer ønsker partiet at venstresiden åpner opp for en «rettferdig tunnelutredning».

– Vårt krav til Meyer er at hun må gå inn for å flytte Bybanen vekk fra Bryggen. Men så lenge det ikke snakkes om Bryggen-alternativet så er det en stor mulighet for at Bakervik blir sittende, sier han.

NRKVALG23: Thor Haakon Bakke (MDG)
Foto: Simon Skjelvik Brandseth / NRK