Martin forlater Brann

Landslagskapteinen søker nye utfordringer, og forlater Bergen og Brann etter tre år. Men han er taus om hvor ferden nå går.

Pressekonferanse med Brann
Foto: NRK

Klokken 13.00 i dag kom avklaringen om at kaptein Andresen reiser fra Bergen og Brann, eller ikke. Da møtte Andresen pressen på Brann Stadion, sammen med blant andre trener Mons Ivar Mjelde og sportssjef Roald Bruun-Hanssen. 

– Jeg har hatt tre fantastiske år i Bergen og Brann. Vi har kommet langt på tre år, og nå har vi vunnet gullet. Da føler jeg at det er på tide for meg å søke nye utfordringer. Hva det blir, kommer jeg ikke til å svare på i dag, for det er ikke avklart ennå. Det vil jeg komme tilbake til, sier Andresen.

Mjelde takket Martin

– Takk for bidraget og det vi har oppnådd sammen, sa Brann-trener Mons Ivar Mjelde til sin avtroppende kaptein på pressekonferansen.

Han la samtidig ikke skjul på at Brann allerede tenker på forsterkninger.

– Det er klart av vi nå må bygge laget rundt noen nye. I den grad noen store steiner detter ut, er det soleklart at vi skal jobbe knallhardt med å tette de hullene med kvalitet. Vi sitter ikke stille og tvinner tommeltotter. Vi angriper situasjonen med mål om å gjøre Brann minst like slagkraftige neste år, sa Mjelde.

Bjarnason blir i Brann

Samtidig ble det klart at Olafur Örn Bjarnason blir i Brann. Han signerte mandag en toårskontrakt med klubben, og velger dermed å avslutte karrieren i Bergen. Det samme gjør Cato Guntveit, som har signert en treårkontrakt.

- Når det gjelder Erik Huseklepp, er vi i en dialog med ham. Men vi har valgt å fokusere på UEFA-cupkampen mot Rennes, og ta opp igjen samtalene etter den kampen, sier Roald Bruun-Hanssen.

Penger ikke noe problem

Brann har fått signaler fra investorgruppen Hardball om at penger ikke ville være noe problem i kampen om 30-åringen, men flere klubber - blant andre Vålerenga - prøver å lokke med treneroppgaver og nye sportslige utfordringer.

- Vi har bestemt oss for å si noe når det gjelder Martin Andresen og en avgjørelse på mandag. Da blir det etter all sannsynlighet en pressekonferanse, sa sportssjef Roald Bruun-Hanssen til TV 2 Sporten etter torsdagens trening, ifølge FXT.no. 

Ambisjoner

Landslagskaptein Andresen har konsekvent nektet å si noe som helst om sin egen fremtid de siste månedene, men har aldri lagt skjul på at han ønsker seg nye sportslige utfordringer, noe mange tolker dithen at Andresen ønsker å bli spillende trener for et topplag.

Både Stabæk og Vålerenga har vært nevnt som mulige nye arbeidsgivere, og sistnenvte har den siste uken vært svært høylydte om sine ambisjoner om å hente Brann-spilleren østover. Utenlandske klubber skal også ha meldt sin interesse.

Påstander om konflikt

Martin Andresens kontrakt med Brann går ut ved nyttår. Etter det er han bosmanspiller, og kan gå gratis til en annen klubb. Medier har i år hevdet at det er en fotballfaglig konflikt mellom Andresen og Brann-trener Mons Ivar Mjelde, og at det ikke er aktuelt for 30-åringen å fortsette som spiller under Mjelde når kontraktsperioden er over. 

Mjelde har kontrakt med Brann ut 2008-sesongen, og har signalisert at han har lyst på en pause fra Brann før han eventuelt gyver løs på en ny periode.