– Det lå en mann på bakken som hoiet høyt

Mannen siktet på politiet med pistol i Bergen sentrum – ble skutt i beinet. Spesialenheten for politisaker har allerede startet etterforskning.

Mann skutt på Møhlenpris

PISTOLMANN: Bevæpnet mann skutt av politiet i Bergen sentrum.

Foto: Even Norheim Johansen / NRK

Ved 02-tiden natt til tirsdag fikk politiet i Bergen melding om at en mann gikk rundt i gatene i Møhlenpris i sentrum og viftet med en pistol.

– Vi bevæpnet oss og rykket ut til stedet. Da vi tok kontakt med mannen var han truende og rettet en pistol mot politifolkene, sier operasjonsleder Lars Geitle til NRK.

Siktet på politiet med pistol

Tre patruljer ble satt inn i søket. En patrulje traff på mannen ved Bunnpris i Welhavens gate. Ifølge politiet siktet han våpenet mot dem. Politiet oppfattet situasjonen som så truende at de valgte å løsne skudd. Mannen ble truffet i beinet, forklarer operasjonslederen.

Mannen ble fraktet til Haukeland universitetssjukehus. Tirsdag formiddag opplyser Helse Bergen at mannen er 36 år gammel, og at han regnes som lettere skadd.

Mann skutt av politiet på Møhlenpris i Bergen

AVVENTER: Politiet gjør undersøkelser og holder vakt på stedet i påvente av Spesialenheten.

Foto: Even Norheim Johansen / NRK

– Han var bevisst så lenge han var i kontakt med politiet. Etter det jeg forstår skal det stå etter forholdene greit til med han, sa Geitle til NRK klokken 6.15.

Mannen er hjemmehørende i Bergen kommune. Operasjonslederen vil ikke kommentere om 36-åringen er kjent av politiet fra før.

– Vi så ut vinduet og der lå det en mann på bakken

Mari Bang bor i Welhavens gate og våknet av to høye smell.

– Vi skjønte med en gang at det var smudd. Det var veldig høyt og nesten sånn at vi kjente det i ryggmargen. Vi så ut vinduet, og der lå det en mann på bakken. Han hoiet høyt og hadde tydeligvis vondt, sier Bang.

Mari Bang, vitne til Møhlenpris-skytingen

VITNE: Mari Bang våknet av to høye smell. Hun bor i en av bygårdene til venstre i bildet.

Foto: Alrik Velsvik / NRK

Hun forteller at de tok mannen på båre og kjørte ham bort veldig raskt.

– Det var ganske ubehagelig. Vi hørte lyder vi ikke har hørt før, men jeg følt emeg trygg når det var så mye politi til stede.

Politimannen som skjøt er avhørt

Spesialenheten for politisaker er rutinemessig varslet om hendelsen. Leder for etterforskingsavdeling Vest, Ellen Eikeseth Mjøs, sier til NRK at enheten allerede har avhørt polititjenestemannen som løsnet skuddet natt til tirsdag.

Operasjonsleder Lars Geitle sa til NRK tirsdag morgen at politpatruljen oppfattet våpenet som ekte og handlet ut ifra det.

Mann skutt av politiet på Møhlenpris

UNDERSØKER: Tirsdag morgen var krimteknikere på plass på Møhlenpris. Spesialenheten for politisaker er varslet om hendelsen.

Foto: Even Norheim Johansen / NRK

Han ville ikke bekrefte om det dreier seg om et ekte våpen.

I løpet av dagen vil spesialenheten avhøre ytterligere politibetjenter og aktuelle vitner til hendelsen.

– Spesialenheten iverksatte etterforskning umiddelbart. Vi har fått bistand fra krimteknisk avdeling og foretatt åstedsundersøkelser på stedet. Vi ønsker å få brakt på det rene hva som var innledningen til hendelsen, trusselbildet, hva mannen i 30-årene gjorde og hva politiet foretok seg i hendelsen, sier Mjøs til NRK klokken 09.30.

Mjøs ønsker ikke å si noe om skytevåpenet som 36-åringen skal ha truet politipatruljen med.

– Etterforskningen er i en innledende fase og omstendigheter omkring våpenet kommenteres ikke.