Mann (48) nekter for å ha drept konen (42)

BERGEN TINGRETT (NRK): Kvinnens dødsfall fremsto først som «en sak som normalt ikke omtales i media». Mandag ble ektemannen varetektsfengslet i fire uker.

Ørjan Ogne i fengsling for drap i Åsane

FENGSLINGSMØTE: Politiadvokat Ørjan Ogne i fengslingsmøte i Bergen tingrett mandag ettermiddag. Han ba om at Åsane-mannen ble varetektsfengslet, og han fikk det som han ønsket.

Foto: May-Helen Rolfsnes / NRK

Politiet har siktet en 48 år gammel mann for drap på sin kone i Åsane i Bergen. Mannen ble pågrepet lørdag morgen, skriver Vest politidistrikt i en pressemelding.

Det var på morgenen 25. april at mannens ektefelle ble funnet død i deres felles hjem.

Hendelsen skal ikke tidligere være omtalt, og NRK får opplyst at dødsfallet i starten fremsto for politiet som «en sak som normalt ikke omtales i media».

Fengslet med full isolasjon

Mann sikta for drap i Åsane

FUNNET DØD: Kvinnen ble funnet død her i familiens bolig i Åsane 25. april.

Foto: Anders Tesdal Galtung / NRK

Drapssiktede må sitte inntil fire uker i varetekt med brev- og besøksforbud. Det bestemte Bergen tingrett mandag ettermiddag. 48-åringen må sitte de to første ukene i full isolasjon, uten tilgang på media.

– Han er fryktelig lei seg og veldig skuffet. Han motsetter seg fengsling, og stiller seg helt uforstående til siktelsen, sier forsvarer Erik Johan Mjelde til NRK.

Siktede anket på stedet, i Bergen tingrett.

– Han vil be lagmannsretten vurdere om vilkårene for fengsling er til stede. Han har begjært seg løslatt, og mener at det ikke er hold i siktelsen, sier Mjelde.

Mangler dødsårsak

Fengslingsmøtet foregikk bak lukkede dører etter ønske fra påtaleansvarlig Ørjan Ogne.

– Vi mener at hun mest sannsynlig er drept, og at gjerningsmannen mest sannsynlig er ektemannen.

Ørjan Ogne forteller til NRK at årsaken til at det har tatt så lang tid før det kom en pågripelse er at dødsårsaken var uklar, og fremdeles er uklar. Det er etterforskningen som har ført frem til at politiet mener at dette er et drap.

– Hun var ung, bare 42 år. Det var ingenting som tilsa at hun skulle dø, sier Ogne.

– Har dere funnet dødsårsaken?

– Nei. Vi har selvsagt våre tanker, men ønsker ikke å si mer om det foreløpig.

Politiet skal nå gjennomføre åstedsundersøkelser og avhøre vitner. Ørjan Ogne sier at resultatene av etterforskningen de neste 14 dagene avgjør om de skal be om at medieforbudet for den siktede skal forlenges.

La seg i senga, var død neste dag

Ifølge BTs opplysninger skal kvinnen, som var småbarnsmor, ha gått og lagt seg i sengen sammen med sin sønn, og dagen etter var hun død.

Politiet klassifiserte dødsfallet som mistenkelig, fordi kvinnen ikke skal ha hatt ytre skader.

Avisen skriver at politiet mener drapet har vært planlagt over en viss tid, og at Kripos var involvert i etterforskningen på et forholdsvis tidlig stadium.

Påtaleansvarlig Ørjan Ogne sier til NRK at det var kvinnens ektemann som varslet Bergen Legevakt om dødsfallet. Legevakten varslet AMK, som varslet politiet.

– Anklagen er veldig belastende

Forsvarer Erik Johan Mjelde kan ikke uttale seg om hva som er diskutert under rettsmøtet. Han forteller at de som var på rettsmøtet er pålagt et referatforbud.

Men Mjelde forteller om en klient som har det vondt i en vanskelig situasjon.

– Hans kone er død, og en sånn anklage er veldig belastende.

Forsvareren sier at pågripelsen var helt udramatisk, og at siktelsen er datert 15. juni. Han kan ikke si mye om hvordan kontakten mellom klienten og politiet har vært fra dødsfallet og frem til i dag, bare at klienten har hatt et samarbeid med politiet lenge.

Erik Johan Mjelde

NEKTER SKYLD: Forsvarer Erik Johan Mjelde sier 48-åringen nekter for å ha drept konen.

Foto: May-Helen Rolfsnes / NRK