Hopp til innhold

Mann alvorlig skadet i sprengstoffulykke i Nordhordland

To menn er innlagt på Haukeland universitetssjukehus etter en ulykke med sprengstoff ved en bolig i Nordhordland. Bombegruppen fant enda mer sprengstoff i boligen søndag.

Sprengstoffulykke Nordhordaland

SPRENGTE DYNAMITT: To menn ble skadet da de kastet dynamittkubber fra en terrasse i Austrheim kommune i Nordhordaland.

Foto: Morten Sæle

En 34 år gammel mann er alvorlig skadet og en 42 år gammel mann skadet etter en ulykke med sprengstoff ved en bolig i Autsrheim i Hordaland.

– Det ble meldt inn at noen hadde brukt dynamitt, og poilti og luftambulanse rykket ut til stedet. Der fant vi to menn som var skadet, sier operasjonsleder Frode Kolltveit ved Vest politidistrikt til NRK.

AMK-sentralen fikk melding om ulykken klokken 02.18.

Fraktet til sykehus

Det to menenne ble fraktet til Haukeland universitetssjukehus. Operasjonsleder Kolltveit sier at 42-åringen har lettere skader på kroppen.

34-åringen har store skader i en arm. Politiet tror han har holdt sprengstoffet i hånden da det gikk av. Helse Bergen opplyser i en pressemelding at mannen er alvorlig skadet.

Får hjelp av bombegruppe

Politiet har søndag fått bistand fra bombegruppen ved Oslo politidistrikt for å undersøke hendelsen.

– Bombegruppen kom til boligen rundt 15.45 i dag. Der fant de mer sprengstoff som de tok prøver av og deretter uskadeliggjorde. Foreløpig vet vi ikke hva slags type sprengstoff det er snakk om. Bombegruppen fant også tennere, forteller operasjonsleder Morten Kronen søndag kveld.

Bombegruppen er nå ferddig på stedet. De to skadde blir avhørt så snart de er i stand til det, og saken blir etterforsket videre mandag.