Mann (51) tiltalt for forsettlig drap

51-åringen erkjenner å ha knivstukket en 35 år gammel kvinne til døde, men sier han ikke ønsket å drepe. Riksadvokaten mener drapet var forsettlig, og skjedde under særdeles skjerpende omstendigheter.

Knivdrap i Fyllingsdalen

KVINNE (35) DREPT: Det var i dette hybelhuset i Vestlundveien i Fyllingsdalen at en 35 år gammel kvinne ble drept i desember 2014.

Foto: Kjartan Lægreid / NRK

Det var om kvelden 13. desember i fjor at en 35 år gamle kvinne ble knivstukket flere ganger på kjøkkenet i et hybelhus i Fyllingsdalen i Bergen.

Den etiopiske kvinnen fikk nødhjelp, men ble erklært død etter kort tid. Mannen som knivstakk, en 50-årig dansk statsborger, ble pågrepet på stedet kort tid senere.

LES MER: 50-åring siktet for knivdrap i Bergen

Nå har Riksadvokaten tatt ut tiltale i saken. Mannen, som er fylt 51 år, er tiltalt for drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

Snudde i spørsmålet om forsettlig drap

Randulf Shumann Hansen

FORSVARER: Randulf Schumann Hansen.

Foto: Eskil Mehren / NRK

51-åringen er erklært tilregnelig av rettspsykiatere, og i juni sa hans daværende forsvarer at kom til å erkjenne straffskyld for forsettlig drap.

Det gjør han ikke nå, forteller forsvareren som har overtatt, advokat Randulf Schumann Hansen.

– Han erkjenner de faktisk forholdene, men bestrider at han har handlet med forsett, sier Hansen.

LES OGSÅ: Forsvararen: – Drapssikta følte seg provosert

– Hadde ikke ønske om å drepe

Han sier han vanskelig kan kommentere de tidligere uttalelsene i saken, men mener ingen ting er endret siden den siktede først forklarte seg.

– Han har hatt samme forklaring hele veien. Han erkjenner å ha gjort dette, og sier at det var en impulshandling. Han erkjenner legemsbeskadigelse med dødsfølge, men hadde ikke ønske om å drepe, sier Hansen.

51-åringen ble i dag varetektsfengslet for tolv nye uker. Saken kommer ifølge BA, som først meldte om tiltalen, opp for retten før jul.

MER OM SAKEN: Knivdrap i Fyllingsdalen