Mann (51) døde etter arbeidsulykke

Den portugisiske anleggsarbeideren falt seks meter fra en lift under byggingen av nye Bergen lufthavn. Etter lang tid på sykehus, døde han av skadene.

Fallulykke Flesland

FALT NED: Ulykken i starten av juli skjedde under oppføringen av den nye flyplassterminalen på Flesland i Bergen.

Foto: Christine Kongsvik / NRK

Arbeidsulykken skjedde på Bergen lufthavn Flesland 4. juli. 51-åringen falt seks meter ned etter at en lift veltet under arbeidet med den nye flyplassterminalen.

Han ble fraktet til Haukeland sykehus med kritiske skader. Etter lang tid på sykehuset, døde mannen på sykehuset av skadene.

Politistasjonssjef Morten Ørn på Bergen sør politistasjon bekrefter at den portugisiske mannen døde på sykehus 19. juli. Det var bydelsavisa Fanaposten som først omtalte dødsfallet.

– Vi etterforsker ulykken videre, og vil etterforske årsakssammenhengen for å finne ut hva som førte til denne tragiske ulykken, sier Ørn til NRK.

Familie i Portugal varslet

Da nødetatene kom frem til stedet etter ulykken, var mannen bevisstløs, men han pustet. Han ble fraktet til sykehuset i all hast, der han har ligget med livstruende skader helt siden ulykken.

– Liften var i drift i andre etasje i bygget. Den har i et hull i gulvet kommet i ubalanse og det førte til at liften veltet. Personen som opererte liften er alvorlig skadet, sa innsatsleder Kjetil Øyri til NRK på stedet.

Pårørende i Portugal er varslet om dødsfallet, opplyser politiet til NRK.

– Ikke mistanke om noe straffbart

Både Arbeidstilsynet og politiet undersøker ulykken.

– Etterforskningen pågår, men jeg kan ikke gå ut å konkludere ennå med hva som har skjedd. Vi har så langt ikke mistanke om at noe straffbart har skjedd. Det er noe av det vi etterforsker videre, sier Morten Ørn.

Han sier det er vanskelig å si hvor lang tid etterforskingen vil ta, da det kommer an på hvilke andre saker de jobber med samtidig.