Lynyrd Skynyrd til Vestlandshallen

Sørstatsrockere kommer til Bergen i februar.

Johnny Van Zant

HOLDER LIV I LEGENDEN: Johnny Van Zant tok over for sin døde bror i 1987, og er fortsatt frontfigur i bandet.

Foto: Matt Sayles / Scanpix/AP

Konserten i Åsane finner sted tirsdag 24. februar, og blir arrangert av Scandinavian Entertainment Service. Billetter legges ut for salg 1. desember via Billettservice, mens blodfansen allerede lørdag 28. november kan sikre seg billetter til konserten via bandets egen hjemmeside .

- Dette blir kjempespennende, og det er ikke med rent lite ærefrykt vi tar imot dem. Dette er bandet som står bak en av nasjonalsangene for glade mennesker, «Sweet Home Alabama». Jeg er sikker på at Skynyrd, Bergen og vestlendinger er en flott kombinasjon, sier David Genius i Scandinavian Entertainment Service til nrkhordaland.no.

LES OGSÅ: Klart for ny konsertsommer

Ødelagt av flyulykke

Bandet ble stiftet i 1964, og er i tillegg til låten «Sweet Home Alabama» mest kjent for den grusomme flyulykken i Gillsburg, Mississippi 20. oktober 1977. Tre dager etter utgivelsen av albumet «Street Survivors» omkom vokalist Ronnie Van Zant, gitarist Steve Gaines og hans søster, koristen Cassie Gaines - i tillegg til bandets manager Dean Kilpatrick og de begge pilotene.

De resterende medlemmene oppløste Lynyrd Skynyrd etter ulykken, men kom sammen igjen i 1987, da med Ronnie Van Zants bror Johnny som vokalist. Gruppen ble innlemmet i The Rock & Roll Hall Of Fame i 2006.

LES OGSÅ: James Hetfields favorittplater

Kun én original igjen

I dagens besetning er kun ett av originalmedlemmene fortsatt med, nemlig gitarist Gary Rossington. Den eneste andre som har fartstid fra bandets gylne æra er gitarist Rickey Medlocke, som var medlem i bandet i 1970 og 1971 - da som trommeslager!

LES OGSÅ: Lynyrd Skynyrds keyboardist død

Gruppen gir fortsatt ut ny musikk, og slapp sitt totalt tolvte studioalbum «God & Guns» i september. Platen nådde 18. plass på hitlistene i USA, den høyeste plasseringen Lynyrd Skynyrd har oppnådd siden nettopp «Street Survivors» fra 1977.

Fersk arrangør

Scandinavian Entertainment Service er forholdsvis ferske på konsertfronten, selv om David Genius selv har jobbet med artister som Snoop Dogg, Alan Jackson, Deep Purple og Cliff Richard på deres siste norgesbesøk. På konserten i Åsane er plane å dele Vestlandshallen i to med et teppe, for å gjøre det mer intimt. I første omgang blir fem tusen billetter lagt ut for salg.

- Dersom salget tar helt av, kan vi utvide og ta i bruk hele salen. Da får vi plass til ti tusen, sier Genius.

- Jobber dere med flere konserter, eller vil dere vente og se hvordan dette går før dere booker flere artister til Bergen?

- La meg svare «ingen kommentar» på det spørsmålet, sier en ytterst hemmelighetsfull Genius.