Se bildene av Agas meny
4 PORSJONER:
250 g skrelte epler
2 dl eplemost
1 dl kremfløte
Salt
Sukker
Eplesidereddik
300 g Snøfrisk naturell
Foto: Fritz Knott
30 g hasselnøtter
30 g valnøtter
8 pene salatblader, gjerne ulike slag
Bringebærvinaigrette (se egen oppskrift)
TILBEHØR:
Skarvebrød (se egen oppskrift)
Forberedelser
Skjær ca. 50 g epler i pene terninger som garnityr til sausen. Drypp over litt sitronsaft slik at de ikke mørkner, og sett dem kaldt.
Kutt resten av eplene i skiver og kok dem sammen med eplemost og fløte i ca. 10 minutter.
Kjør så eplene til en jevn saus i hurtigmikser. Smak sausen til med litt salt, sukker og eddik. Bland inn epleterningene til slutt.
Grovhakk nøttene i hurtigmikser.
Form osten med en spiseskje til åtte ovale kuler og rull dem i de hakkede nøttene.
Tilberedning
Forvarm stekeovnen til 220 grader.
Start ca. 10 minutter før serveringen. Legg osten på tallerkener og sett dem ca. tre minutter i stekeovnen.
Bland salaten med litt bringebærvinaigrette og anrett den sammen med den varme eplekremsausen på tallerkenene.
Vintips
En søt riesling fra Saar eller en halvtørr chenin blanc fra Loire.