Hopp til innhold

Lover ikke troskap til Søviknes

En samlet opposisjon frir til Høyre for å ta makten fra Terje Søviknes og Fremskrittspartiet. - Vi vil absolutt snakke med dem, sier Høyre-lederen.

Terje Søviknes

OPPOSISJONEN FRIR TIL HØYRE: Ønsket om å fjerne Terje Søviknes og Fremskrittspartiet fra makten i Os er så stor at de øvrige partiene er villige til å svelge Høyre-politikk de kommende fire årene.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

- Jeg har snakket med Terje Søviknes, og han er klar på at han ønsker å ha oss med videre, sier leder i Os Høyre, Bjørn Matland til NRK.no.

- Men så konkret vil ikke du være?

- Nei, ikke foreløpig.

Kan bli unik koalisjon

Årsaken er at hele oppsisjonen i Os vil ha Høyre med på å kuppe ordførerkjedet fra Frp-profilen. Dermed kan den blå kommunen sør for Bergen få en rimelig spesiell koalisjon bestående av Arbeiderpartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet, Venstre og Tverrpolitisk Samlingsliste- Bydgdaliste for Os( (TSBO).

- Jeg tror vi alle er interesserte i å diskutere med Høyre om et slikt samarbeid er mulig, sier Arbeiderpartiets Lars Atle Skorpen til bt.no.

Signalene både fra Ap og de andre partiene er at de heller ønsker Høyre-politikk i kommunen enn Frp-politikk.

- Vil høre på alle

Både Høyre og Frp satt tirsdag i gruppemøter for å diskutere valgresultatet i Os, hvor Søviknes & co gikk tilbake med syv prosentpoeng og mistet fire representanter i kommunestyret.

- Vi har sett gjennom resultatet og diskutert forskjellige scenarioer. Samarbeidet med Fremskritsspartiet er vi godt fornøyd med. Vi har fått gjennom veldig mye, styrkeforholdet tatt i betraktning. Men nå vil vi bruke tid på å se på resultatet og diskutere. Vi er villige til å høre på alle, sier Matland.

Partiet har foreløpig ikke gitt seg selv en tidsfrist på en avgjørelse, men ifølge lederen vil denne bli satt ganske raskt.