– Bare flaks at det ikke gikk langt verre

Lensmannen reagerer kraftig etter at en båt med fem personer kjørte på et skjær i natt. – Særdeles ille at de godt beruset legger i vei midt på natten, sier han.

båt

– SÆRDELES ILLE: – Det er særdeles ille at fem stykker som er godt beruset setter seg i en hurtiggående båt som kan gå 50 knop, og kjører i vei i mørket, sier lensmann Jan Ludvig Fosse.

Foto: Arne Lindflaten, Kvinnheringen

– Det er bare flaks at dette ikke gikk langt verre, sier lensmann Jan Ludvik Fosse etter båtulykken utenfor Halsnøy i natt.

To personer endte på sykehus etter at en hurtiggående båt kjørte på det som trolig er et skjær – midt i nattemørket.

Da politiet kom frem med sin båt i natt, var det raskt tydelig alle om bord var alkoholpåvirket. Alle fremsto som godt beruset, opplyste politiet i natt. Det er tatt blodprøve av en 19 år gammel mann, som også er siktet for kjøringen

– Særdeles ille

Båtturen får lensmannen til å reagere.

– Det er særdeles ille at fem stykker som er godt beruset setter seg i en hurtiggående båt som kan gå 50 knop, og kjører i vei i mørket, sier Fosse.

De fem, som alle er i alderen, 18–23 år, var på vei fra Stord over Halsnøyfjorden da ulykken skjedde like før klokken 03.00. Båten var nesten kommet frem til Halsnøy, da den traff det som trolig er et skjær.

Politiet meldte først at ulykken skjedde nord for Sæbøvik. Nå viser det seg at båtulykken i stedet skjedde sør i Klosterfjorden, ved en plass som heter Ørevikneset.

Naboer i området var dem som varslet om ulykken.

– En nabo i området hørte hyl og skrik fra sjøen. Personen som ringte tok sin egen båt og kjørte ut, og fikk reddet de fem og båten til land, sier lensmannen.

Fant alle tydelig beruset

Samtidig rykket både politibåt og ambulansebåt ut til stede. Da de kom frem fikk de bekreftet det innringeren også la merke til: De fem om bord virket ikke edru.

– Alle fem var godt beruset, sa operasjonsleder Terje Eriksen til NRK i natt.

Lensmannen har i dag satt i gang etterforskning etter båtulykken som skjedde rett utenfor Halsnøy i natt.

– Vi skal ut på plassen der båten ble tatt i land, og skal kikke nærmere på hva båten har krasjet med. Det vet vi ikke helt sikkert ennå, sier Fosse.

Deretter skal de fem som var i båten inn til politiet.

– Det blir gjennomført avhør av alle vi kan ta avhør med i saken, sier Fosse.

Han forteller videre at politibåten i Sunnhordland er på sjøen denne helgen for å ta både fyllekjørere til sjøs og folk som fisker ulovlig.

Laster kart, vennligst vent...

Båtulykken skal ha skjedd i Klosterfjorden.