Ledelse og ansatte glade for å slippe streik

Både bedriftsledere og ansatte i offshoreindustrien på Vestlandet jubler over at det ikke ble streik. En konflikt kunne betydd store konsekvenser for en allerede presset næring.

Sotra Comtracting, Ågotnes

LETTELSE: Konsernsjef Jarle Vindenes (nummer to fra høyre) og hovedverneombud Mauricio Varela (helt til høyre) sammen med andre ansatte i Sotra Gruppen.

Foto: Eivind Pettersen / NRK

– Jeg håpet jo i det lengste at det skulle går bra, sier konsernsjef Jarle Vindenes i bedriften Sotra Gruppen på Ågotnes i Fjell kommune utenfor Bergen.

– En streik nå ville ha vært ødeleggende både for oss og mange andre bedrifter.

Løsning på overtid

Det var først 12 timer på overtid Fellesforbundet og Norsk Industri ble enige om en løsning i årets hovedoppgjør. Løsningen kom første etter at regjeringen var trukket inn i oppgjøret. Det kommer nå et forslag til Stortinget om å utvide permitteringstiden fra 30 til 52 uker.

Dersom partene ikke hadde blitt enige ville til sammen 26.000 arbeidere blitt tatt ut i streik.

Bare i Hordaland og Sogn og Fjordane ville 4000 arbeidere i over 120 bedrifter blitt rammet.

Også glede bant de ansatte

Også blant de ansatte i Sotra Gruppen er man fornøyd med at det ikke ble noen arbeidskonflikt. Mauricio Varela er sveiser og hovedverneombud i Sotra Contracting, ett av selskapene i Sotra Gruppen.

– Vi er i gang med viktig arbeid for en kunde. Derfor var vil litt spente. Det virker som partene har klart å komme frem til en god løsning i dette lønnsoppgjøret.

Sotra Contracting, Ågotnes

INGEN STREIK: Arbeidet ved Sotra Contracting fortsetter som normalt.

Foto: Eivind Pettersen / NRK