Le Mans kan bli neste stopp

Årets spanske Formel 3-sesong har ikke blitt den suksessen Thor-Christian Ebbesvik hadde håpet på. Nå skifter han trolig beite.

Thor-Christian Ebbesvik

PALLPLASSS I HELGEN: Helgens løp på MOnza-banen ga Ebbesvik en 3. og en 5.plass.

En bil som nesten ikke har fungert optimalt i et eneste løp denne sesongen, har forårsaket mye frustrasjon for F-3 føreren fra Bergen.

I helgen kom et nytt eksempel da det nye oppsettet på bilen ikke fungerte tilstrekkelig.

- Monza-banen er utrolig rask og har mange flate strekk. Vi hadde to halvtimer på å teste det nye oppsettet med lave vinger. Den første testen ble ødelagt av en sakte punktering i det ene dekket – i den andre tok vi av alle demonterbare vinger. Det gjorde bilen håpløs å kjøre, sier Ebbesvik.

Likevel - kjøringen var så pass at bergenseren fikk en 3.plass lørdag og en 5.plass søndag.

Når ikke målet

Thor-Christian Ebbesvik

SKUFFENDE SESONG: Thor-Christian Ebbesvik er ikke fornøyd med sesongen i år.

Foto: tce-racing.com

Før sesongen var målet å vinne A-klassen. Men nå er utfordringen å klare 3.plassen.

- De to første er det ingenting å gjøre med. Men jeg skal kjempe hardt om 3.plassen. Neste løp går på Jerez og der har jeg vunnet hver gang jeg har kjørt, sier Ebbesvik.

Det er fire løp igjen av årets spanske F3 sesong. To i Valencia og to i Barcelona.


Kan bli Le Mans-fører

Målet for 25-åringen er fremdeles å få testet en Formel 1- bil. Håpet var å komme seg inn gjennom en sesong eller to i GP2. Men en sesong her koster fort titalls millioner kroner.

Da er det kanskje bedre å tjene penger ved å kjøre noen sesonger i Le Mans.

- Det kan fort bli Le Mans neste sesong. Jeg går en annen vei enn det som var planen. Men det er også mange veier til Formel 1, sier Ebbesvik som skal i flere møter fremover for å diskutere et sete i Le Mans.

25-åringen har alt kjørt et løp i Le Mans. I midten av mai imponerte han stort da han satte nest raskeste tid under et løp på Spa-banen i Belgia.

Thor-Christian Ebbesvik
Foto: Tce-racing