Lasteskip har gått på grunn

Lasteskipet «MS Straumvik» gikk på grunn ved Håøyna tirsdag ettermiddag.

Lasteskip på grunn

Det er uklart hvilken fart skipet hadde da det traff grunnen, men det har en masjfart på 8-9 knop, opplyser Jan Steimler ved Hordaland politidistrikt.

Foto: Aleksander Wiken

– Det er ingen kjente lekkasjer, og ingen personskader, sier redningsleder Erik Willassen i Hovedredningssentralen, til NRK.

Ifølge politiet har dykkere undersøkt skroget, og skipet har fått et hull som ligger én meter under vannlinjen. Vannet renner derimot inn i en ballasttank, og blir værende der, så det er ingen fare for at skipet skal synke.

Se bildegalleri til høyre i margen.

Ifølge Willassen ved HRS skal skipet prøve å komme seg av grunnen for egen maskin, og har ikke behov for hjelp.

– Uklart hvilken fart skipet hadde

En inspektør fra Sjøfartsdirektoratet kom til stedet klokken 20.05, og skipet får ikke seile videre før det er sjekket at det i det hele tatt er sjødyktig.

Video Grunnstøting

VIDEO: Skipet ligger grunnstøtt, med hull i skroget under vannlinjen.

Fem personer er ombord i det 50 meter lange lasteskipet, som går under navnet « Straumvik ». Skipet frakter vanligvis sand og grus, men var tomt da grunnstøtingen skjedde.

– Dette er snakk om en berging, og ikke en redningsaksjon, sier Willassen.

Det er uklart hvilken fart skipet hadde da det traff grunnen, men det har en masjfart på 8-9 knop, opplyser Jan Steimler ved Hordaland politidistrikt.

Politi, brannvesen og ambulanse var på vei til stedet før klokken 17.

– Det er meldt fra flere hold at båten ligger stabilt, sa operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Frode Koltveit, til NRK.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 16.42.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.