Hopp til innhold

Anmelder sjåfør for å ha skapt lastebilkaos på E16

Den utenlandske lastebilen fikk problemer på glatten og skapte problemer for fem andre lastebiler som kom bak. Totalt åtte vogntog stod bom fast på E134 og E16.

Kaos på E16 Vinje

SKAPTE KØ: Til sammen seks vogntog fikk problemer her på E16 i Vinjedalen i Voss. Her står politi og hjelper ett av de to siste som stod fast før veien ble helt åpnet.

Foto: Arne Hofseth

SISTE: Politiet anmelder en litauisk sjåfør etter at flere lastebiler ble stående fast på E16 i ettermiddag.

– Det første vogntoget var ikke skodd etter forholdene. Glatten gjorde at han ikke kom seg opp, noe som førte til at de fem andre som i utgangspunktet var godt skodd, heller ikke kom seg opp, sier operasjonsleder Morten Kronen i Vest politidistrikt.

E16 er ryddet igjen og alle vogntogene fjernet, etter at seks ulike kjøretøy fikk problemer på samme sted og sperret veien i Vinjedalen.

– Det laver ned med snø, så det er sannsynlig at det er forklaringen, sier vaktoperatør Eirik Rystad Skånøy på Vegtrafikksentralen hos Statens vegvesen.

Torsdag formiddag startet problemene som skulle vare i flere timer på E16 og E134.

Sjåfør sendt til lege

Først kjørte en semitrailer seg fast på E134 en kilometer øst for Røldal i titiden torsdag formiddag, i stigningen opp mot Haukeli. Føreren av vogntoget klaget over smerter i en fot og ble fraktet til lege for sjekk.

Brannvesenet rykket også ut til stedet på grunn av en lekkasje fra vogntoget.

Lastebil stenger vei i Røldal

NULLFØRE: Problemene begynte her, på E134 i Røldal i 10-tiden. Vogntoget skled på det glatte føret.

Foto: Kenneth Torsteinbø

Ved ellevetiden kom redningsbil frem til stedet, og bergingen er ventet å pågå en god stund.

E134 var lenge helt stengt på stedet, og det dannet seg køer på begge sider av ulykkesstedet.

– Køene er ikke så veldig lange. De fleste har snudd og kjørt tilbake, men det står en del vogntog som venter på å komme over, sier Kenneth Torsteinbø, som var på vei til Røldal med familien for å gå på ski.

Ved 12.15-tiden melder Vegvesenet at veien er åpnet med manuell dirigering forbi ulykkesstedet.

Trailer sperrer E16

SPERRER: Så, på E16, ble det fullt stopp på E16 mellom Flenjatunnelen og Gudvangatunnelen. Traileren bakerst i bildet sperret hele veien.

Foto: Statens vegvesen webkamera

Kø over fylkesgrensen

På E16 ble det også full stans på grunn av en trailer som stod på tvers i veien mellom Gudvangatunnelen og Flenjatunnelen i Aurland kommune. Ulykken ble meldt litt før kl. 11.00.

Køene på vestsiden strakte seg over en mil fra ulykkesstedet, oppover Nærøydalen mot Stalheim i Voss kommune.

Traileren var fjernet etter en stund, men Vegvesenet måtte vente på brøytebil for å få vekk all snøen før de åpnet veien igjen.

Kø i Røldal etter ulykke

KØER: vogntog og biler stod og venter på begge sider av ulykkesstedet på E134 i Røldal. Etter litt over to timer var veien helt åpnet igjen.

Foto: Geir Rommetveit

Nytt kaos på E16

Men det gikk ikke lang tid før det ble nye køer på E16.

Like etter klokken 12.00 fikk politiet melding om at til sammen seks lastebiler eller vogntog hadde fått problemer på samme sted på E16: I Vinjedalen i Voss kommune.

Flere av dem slet i motbakke på det glatte føret, meldte politiet på Twitter:

Laster Twitter-innhold

En etter en ble vogntogene til slutt fjernet, og etter hvert ble også veien åpnet i ett felt. Først litt etter klokken 14.00 var veien helt åpnet for fri ferdsel.

Fjellsmell