Mann (42) lettere skadet etter at lastebil kjørte i Hardangerfjorden

Føreren av en lastebil mistet kontrollen over bilen i en sving, og havnet i Hardangerfjorden. Føreren fremstår som uskadd, ifølge politiet.

Lastebil Ulvik

I SJØEN: Lastebilen havnet i Hardangerfjorden sørvest for Ulvik.

Foto: Kjartan Haugen

En lastebil kjørte ut i Hardangerfjorden på fylkesvei 572 ved Hetlenes, sørvest for Ulvik i Hardanger mandag morgen. Politiet fikk melding om ulykken klokken 04.42.

En 42 år gammel mann bosatt i Nordhordland kjørte bilen.

– Sjåføren har forklart at han kjørte av veien i en glatt sving, falt fire meter ned og havnet i sjøen, sier operasjonsleder Morten Kronen i Vest politidistrikt.

Lastebil i Hardangerfjorden, Ulvik

GLATT: Sjåføren av bilen har forklart at han mistet kontrollen på bilen i en glatt sving.

Foto: Kjartan Haugen

Sendt til sykehus

Bilen landet med hjulene ned i sjøen, og mannen klarte å komme seg ut. Han skal ha stått en time i veikanten før han fikk stoppet en forbipasserende bil, hvor og fikk varmet seg og ringt etter hjelp.

– Han bærer preg av å ha hatt et opphold i kaldt vann, sier Kronen.Mannen er sendt til Voss sykehus for sjekk. Der er han innlagt med lettere skader.

– De får hoppe over frokosten i Ulvik i dag. Det er fantastisk at det gikk så bra, sier Kronen.

Stengt vei

Veien ble ved 12-tiden stengt for å hente bilen opp av vannet.

Drivstoff lekker fra bilen, og brannvesenet legger ut lenser for å begrense lekkasjen.

Laster kart, vennligst vent...

– Han har god fysikk

Lastebilsjåføren var på vei for å levere bakevarer til forskjellige butikker i Hardanger da ulykken skjedde. Driftssjef i Rognaldsen bakeri, Tom Helge Larsen, sier bedriften aldri har vært ute for noe så dramatisk.

– Jeg har vært borti at biler har krasjet, men aldri at noen av våre sjåfører har havnet i sjøen. Han har god fysikk, og det er nok litt av årsaken til at det gikk bra i dag, sier Larsen til NRK.