Hopp til innhold

Lange køer etter E16-stenging – Vegvesenet ber folk vente med å kjøre

E16 har vært stengt mellom Dale og Voss siden i morges. Nå når pinseutfarten fra Bergen har startet på ettermiddagen, har det skapt køer, blant annet på Trengereid.

Veien er stengt på grunn av et steinras. Vegvesenet skal ta en ny vurdering om veien kan åpnes klokken 15.

– Vi har et lag som skal opp i fjellsiden og ta ned noe masse før vi kan vurdere om veien kan åpne, sier trafikkoperatør Marianne Hove i Vegtrafikksentralen.

Omkjøring er om fylkesvei 49 via Norheimsund og riksvei 13 fra Granvin til Voss. På omkjøringsveien riksvei 13 er Jobergtunnelen stengt på grunn av bilstans.

– Her står trafikken. Vil anbefale personer som kan vente med å kjøre denne strekningen til å avvente, skriver Vegtrafikksentralen på Twitter.

Vegtrafikksentralen håper veien kan åpne snart. Spesielt østover fra Bergen er det ventet mange bilister i forbindelse med pinselanghelgen.

– Vi er litt spent på om veien blir åpnet i ettermiddag, og hvordan trafikken blir dersom den ikke blir åpnet. Det vil da bli ekstra belastning på fylkesveien om Hardangerfjorden hvis ikke, og lenger reisevei for trafikantene. Vi krysser fingrene for at veien blir åpnet, men det skaper en del utfordringer med at E16 er stengt, sier Hove.

Kø ved Trengerereid
Foto: Statens vegvesen