Kygo spiller inn ny musikk i Los Angeles

Kygo tok turen rett fra en av verdens største musikkfestivaler til studio for å lage ny musikk. I fremtiden kan han tenke seg å samarbeide med artister som Chris Martin fra Coldplay og canadiske Abel Tesfaye, bedre kjent som The Weeknd.

Kygo

SUKSESS OVER HELE VERDEN: Her spiller Kygo på Coachella-festivalen i California sist helg.

Foto: Olav Stubberud

Det er i et intervju med bransjemagasinet Billboard at Kygo røper interessen for et samarbeid. Intervjuet ble gjort etter at Kygo tidligere denne uken spilte på det som regnes som en av verdens viktigste musikkfestivaler, Coachella Valley Music And Arts Festival i California. Besøkstallene for årets festival er ikke klare, men i fjor ble den gjestet av til sammen 579.000 mennesker i løpet av de seks dagene den varte.

Jakter på talentfulle vokalister

I år fikk Kygo en sentral plass under festivalen, der også artister som Axwell /\ Ingrosso, AC/DC, Lykke Li, Drake, Steely Dan. Florence And The Machine og før nevnte The Weeknd opptrådte.

– Jeg liker stemmen til The Weeknd. Samtidig er det så mange talentfulle vokalister jeg kunne tenkt meg å samarbeide med. De behøver ikke nødvendigvis å ha et stort navn. Det jeg er på jakt etter er talent. Det var det jeg fant i australske Conrad på «Firestone» og Parson James på «Stole The Show», sier Kygo.

Satser på det britiske markedet

Etter opptredenen på Coachella fortsatte Kygo rett til Los Angeles for å spille inn nytt materiale. Der jobbet han i studioet frem til klokken fire om natten. Det er imidlertid ikke noe nytt om når Kygos første album vil være på markedet.

– Det kommer ikke med det første, men når det er klart, er Kygos litt kryptiske beskjed til NRK.

Samtidig fortsetter bergenserens suksess over store dele av verden. Sist uke gikk «Firestone» inn blant de 10 øverste låtene på den offisielle hitlisten i Storbritannia.

Denne uken ser den ut til å avansere to steg til en åttende plass.

Nå blir listeplasseringen fulgt opp. Neste uke er Kygo på plass i London for å gjøre intervjuer.

– Det er morsomt å se at musikken min ikke lenger bare er populær på streaming-tjenester, men nå også når gjennom i mer tradisjonelle salgskanaler.

Festivalsommer og Bergen

Til sommeren skal Kygo opptre på en rekke festivaler. Han blir blant annet å se både i Göteborg, Berlin og Kristiansand. Lørdag 13. juni spiller han under Bergenfest i hjembyen.

I den forbindelse skal et byens største og nyeste hoteller gjøres om til et ekte Kygo-hotell i fire dager til ende.

– Det å spille mitt nye sceneshow på hjemmebane blir blant sommerens heftigste høydepunkter, avslutter Kygo.

Kygo Hotel Ørnen i Bergen

KYGO HOTEL: Slik vil Hotel Ørnen i Bergen ta seg ut i forbindelse med Kygos konsert i Bergen i juni.

Foto: Montasje