Suksessen til Kygo når nye høyder

Han har over 80 millioner treff på låtene sine, er headhuntet av Coldplay og jaktes av plateselskap. Nå rives billettene til konsertene til Kyrre Gørvell-Dahll bort i USA.

22 år gamle Kyrre Gørvell-Dahl har over 80 millioner treff på internett på låtene sine. Bli med hjem til gutterommet der han lager all musikken.

SE VIDEO: Bli med hjem til gutterommet til Kyrre, der han mikser alle låtene på et par datamaskiner og et keyboard. Foto/redigering: Kjell Jøran Hansen

22-åringen fra Fana i Bergen går under artistnavnet Kygo, og har nå blitt spilt av over 85 millioner ganger på nettet.

Kyrre Gørvell-Dahll har spilt for fullsatte klubbscener, remikset Ellie Goulding og Ed Sheeran og blitt headhuntet av Coldplay til å jobbe med låtene deres.

Nå har han solgt ut nesten halvparten av konsertene sine i den kommende turneen i Nord-Amerika.

Det er helt vilt at de har hørt noe om meg.

Kygo om bestillingen fra Coldplay

Ylvis og a-ha

Vi ble med den 22 år gamle hitmakeren hjem til gutterommet i Fana.

Her gjør han alt med et par datamaskiner og et keyboard. Med utstyr for under 20.000 kroner har han gjort seg verdenskjent det siste året.

– Det er alt jeg bruker. Her lages alt som jeg foreløpig har laget, forteller Gørvell-Dahll.

Kygo

USA-TURNE: I slutten av mai pakker Kyrre Gørvell-Dahll kofferten og reiser til USA og Canada. Der skal han spille for allerede utsolgte arenaer.

Foto: Halvor Haugen / NRK

Det er gjennom Youtube og Soundcloud at Kygo deler musikken med sin lytterskare. Her har i dag nådd 85 millioner avspillinger, et tall få norske artister kan måle seg med.

Av norske artister har er det bare Ylvis og a-ha har tall på avspillinger som overgår Fana-gutten.

Han har aldri vært den som har ønsket å få så mye oppmerksomhet.

Mamma Kjersti om Kyrre

– Det begynte med at jeg spilte piano, fra jeg var seks år gammel. Men det elektroniske musikken begynte jeg med for tre og et halvt år siden, forteller han.

33 millioner treff på én låt

Det siste året har han jobbet spesifikt med å remikse andre artisters låter. En remiks av Ed Sheerans låt «I see Fire» satte virkelig fart på karrieren hans.

– Den melodien er veldig fin, så jeg tok utgangspunkt i den og gitarriffet som ligger der. Så la jeg på en del ting og gjorde egentlig bare mer ut av den melodien som er der, forteller 22-åringen om låten.

«I see Fire – Kygo Remix» er hans definitivt største hit, og nærmer seg nå 33 millioner klikk.

– Dette er noe som kan nå hele verden, potensielt. Han har en veldig god meloditeft, har musikksjefen i NRK P3 sagt om Kygo tidligere.

Mamma: – Han må følge drømmene sine

Litt av æren for verdenshiten fra Fana må gjerne mamma Kjersti Gjerde stå for. Men hun innrømmer at hun ikke helt har skjønt hvilket sirkus sønnen er med på.

– Jeg skjønner at det er veldig mange som hører på ham og forstår etter hvert litt av dimensjonen på det. Men det har jeg skjønt bare nå i det siste, sier hun.

At sønnen Kyrre skulle bli en slags musikkjendis hadde hun ikke helt sett for seg.

– Det er veldig overraskende at han skulle komme i denne rollen. Han har aldri vært den som har ønsket å få så mye oppmerksomhet.

– Men han må bare følge drømmene sine. Dette er noe som skjer her og nå, og vi vet ingenting om hvordan fremtiden blir. Så han må følge den drømmen nå.

Se hele intervjuet med moren til Kyrre:

Moren til suksessmusikeren Kygo om at sønnen er blitt en internettkjendis.

SE VIDEO: Mamma Kjersti Gjerdi om sønnens suksess. Foto/redigering: Kjell Jøran Hansen.

Turné i USA

Så langt har Kygo bare stått på scenen et fåtalls ganger. Det blir det endring på den neste måneden.

Fra slutten av mai og i tre uker drar han ut på Amerika-turné. Kygo skal spille totalt ni konserter i USA og Canada, på steder som Miami, Los Angeles, New York og San Francisco.

Før helgen kunne økonomistudenten konstatere at fire av de ni konsertene allerede er utsolgt.

Men det kanskje så langt største øyeblikket for 22-åringen var spesialbestillingen fra Coldplay. Gruppen tok kontakt med Kygos manager for å bestille en remiks av Coldplays nyeste singel «Midnight».

Når vi treffer ham på gutterommet er han nylig blitt ferdig med miksen. NRK fikk til og med sniklytt på låten, men har ikke lov å gjengi noe av den.

– Det er helt vilt at de har hørt noe om meg. Det syns jeg i det hele tatt er litt merkelig.

Hør Kygos gjennombruddslåt «I See Fire»:

Laster SoundCloud-innhold