Hopp til innhold

Kygo kjøpte tidenes dyreste bolig i Bergen

Artisten Kyrre Gørvell-Dahll blar opp 41 millioner kroner for en prakteiendom like i nærheten av barndomshjemmet i Bergen.

Hopsnesvegen 120 (dyreste bolig kjøpt i Bergen)
Foto: Willy Haraldsen / Tourist Photo
Boligen fra 1918 ble i september 2018 solgt til Kygo for 41 millioner kroner.

Omtrent 300 meter fra hjemmet han vokste opp i, har Kygo funnet sin nye bopel.

Ytterst på Hopsneset i Bergen bak smijernsporter kan man skimte boligen fra 1918. Selve huset er en ærverdig murvilla på over 1000 kvadratmeter, tegnet av bergensarkitekten Ole Landmark.

Kygo kjøpte boligen med åtte soverom, flere stuer, eget bibliotek og en stor borggård med hestestall for en uke siden.

– Nå får jeg plass til gjester og inspirerende omgivelser som er perfekt til å lage musikk, uttaler 27-åringen i en pressemelding, ifølge Bergens Tidende.

Kygo

BLAR OPP: 41 millioner kroner må Kygo betale for prakteiendommen. Det gjør boligen til tidenes dyreste i Bergen.

Foto: Mattis Folkestad / NRK/P3

– Enkelt valg

Med en salgssum på 41 millioner kroner er den altså tidenes dyreste i Bergen, ifølge BT. Den tidligere rekorden var fra 2014 da Nattlandsfjellet 69 ble solgt for 30 millioner kroner.

Tomten på 15,5 mål har en sjølinje rundt hele neset, med flere kaier og eget naust. Et eget badehus har egen inngang for menn og kvinner. Kygo kan dessuten se frem til å benytte seg av en tennisbane.

Kygo opplyser i pressemeldingen at forhandlingene har pågått siden i sommer.

– Det er ikke mange sentrale eiendommer til salgs i så flotte omgivelser. Det at jeg har mange barndomsminner fra nettopp dette området bidro til at valget var relativt enkelt. Nå gleder jeg meg til å overta og flytte inn på eiendommen, skriver artisten.

Krever oppussing

I løpet av boligens hundre år lange historie har den kun endret eier én gang tidligere. Med en prislapp på flere titalls millioner kroner er det heller ikke vanlig salgsmetode som blir brukt. Ingen Finn.no eller andre nettsteder for boligsalg.

– Det er ikke alle som har mulighet til å kjøpe en slik bolig og det påvirker også fremgangsmåten. Vi jobber en del i dette markedet og har en viss oversikt over hvem som er på jakt etter en slik bolig, sier daglig leder Tom Jørgensen i Privatmegleren Vikebø & Jørgensen.

Meglerfirmaet ble kontaktet av selger like før sommeren, men fikk en klar bestilling:

– De ønsket en kjøper som kan ta vare på eiendommen. Mange av villaene som denne har blitt gjort om til kontor de siste årene. Det var viktig for selger at den nye eieren ville bevare boligen, sier Jørgensen.

Han mener boligen er helt unik i bergenssammenheng.

– Den er helt unik med sin sentrale beliggenhet og størrelse. Tomten er skjermet og hagen er blant de best bevarte fra den tiden.

Kygo kan se seg nødt til å spytte i noen kroner til oppussing. Megler Jørgensen forteller at boligen har ikke blitt pusset opp siden 70-tallet.