19-åring siktet for drap etter funn av død kvinne i leilighet

En 19 år gammel mann er siktet for drap, etter at en 20 år gammel kvinne ble funnet død i en leilighet i Åsane i Bergen. Begge to var studenter.

Åsane

FLERE LEILIGHETER: Kvinnen ble funnet død i et bolighus i Åsane. Huset har flere leiligheter, og ligger i et rolig område med mange eneboliger.

Foto: Alrik Velsvik / NRK

Lørdag kveld ble en 20 år gammel kvinne funnet død i en leilighet i Åsane i Bergen. En 19 år gammel mann ble funnet skadet i samme leilighet.

Søndag ble mannen siktet for drap.

– Både mannen og kvinnen var studenter, og begge flyttet til Bergen i høst, sier påtaleansvarlig Eli Valheim i Vest politidistrikt.

Mannen er blitt avhørt på sykehuset søndag i lag med forsvarer Erik Johan Mjelde, men Valheim vil ikke si noe om hva som ble sagt i avhøret. Hun kunne heller ikke si noe om helsetilstanden til 19-åringen.

Eli Valheim, Vest politidistrikt

PÅTALEANSVARLIG: Eli Valheim i Vest politidistrikt.

Foto: Leif Rune Løland / NRK

Valheim bekreftet at de to kjente hverandre og at de delte leilighet, men vil ikke si hvilken relasjon de hadde utover det.

– Krimteknikere kom til leiligheten like før klokka 03.00 natt til søndag. Obduksjon blir forhåpentligvis gjort mandag. Jeg kan ikke si noe om dødsårsak på nåværende tidspunkt, sa Valheim.

Politiet holdt en pressekonferanse om saken klokken 21.30 på politihuset i Bergen søndag kveld.

– Aksepterer fire ukers fengsling

Mannen forsvarer, Erik Johan Mjelde, sier til NRK søndag kveld at mannen kommer til å akseptere fire ukers varetektsfengsling på mandag.

– Han har sammarbeidet med politiet til nå, og kommer til å gjøre det videre, sier Mjelde, men sier det er for tidlig å si noe om hvordan han stiller seg til siktelsen.

Naboer fant kvinnen død lørdag kveld

To menn i 20-årene som bor en annen leilighet i huset, fikk i 21-tiden lørdag kveld en bekymringstelefon fra moren til den avdøde kvinnen. Hun var bekymret fordi hun ikke hadde fått kontakt med dem på en stund.

De to studentene forteller til Bergensavisen at de, sammen med huseier, gikk inn i leiligheten. Der fant de mannen på det ene soverommet og den døde kvinnen på et annet soverom.

– Dette er ekkelt. Det er en blanding av sjokk, og noe jeg aldri hadde trodd jeg skulle se, sier Daniel Valen Grytten (24) til avisen.

NRK har vært i kontakt med de to, som ikke ønsker å bli intervjuet flere ganger. Men de bekrefter historien om hvordan de fant den døde kvinnen.

– Jeg sa til de andre at vi måtte fokusere på han som levde. Kvinnen var helt tydelig død, sier Pele Ombeni.

Politiet forlater leilighet i Åsane

FORLATER STEDET: Søndag formiddag forlot politiet stedet der en kvinne ble funnet død sent lørdag kveld.

Foto: Alrik Velsvik / NRK

Erklært død på stedet

Rett før midnatt rykket politi og ambulanse ut til stedet. Der fant politiet en ung mann og en ung kvinne.

Kvinnen ble erklært død på stedet, skriver politiet i en pressemelding.

Det er ikke kjent hva dødsårsaken er.