• Nyheter
  • Sport
  • Kultur
  • Humor
  • Distrikt

Nyheter

  • Nyhetssenter
  • Norge
  • Urix
  • Kultur
  • Livsstil
  • Viten
  • Dokumentar
  • Ytring
  • NRK Sápmi
  • NRK Kvensk

Sport

  • Sportsnyheter
  • Resultater
  • Sendeplan
  • Videoklipp

Distrikt

  • Agder
  • Innlandet
  • Møre og Romsdal
  • Nordland
  • Oslo og Viken
  • Rogaland
  • Troms og Finnmark
  • Trøndelag
  • Vestfold og Telemark
  • Vestland

Temasider

  • NRK Humor
  • NRK Mat
  • NRK Skole
  • NRKbeta

Info

  • Hjelp
  • Informasjon
Logg inn

Vestland

  • Snakk med oss
  • Vestlandsrevyen
  • P1 SF
  • P1 H

Krotakaker

Grimo Bygdekvinnelag i Ullensvang baker Krotakaker som skal serveres under Landskappleiken i Eidfjord 23-27 juni 2004.

Publisert 18.06.2004, kl. 13.34 Oppdatert 18.06.2004, kl. 15.47
Del på Facebook Del på Facebook Del på Twitter Del på Twitter Del på epost Del på epost
Publisert 18.06.2004, kl. 13.34 Oppdatert 18.06.2004, kl. 15.47

Artikkelen er flere år gammel.

Del på Facebook Del på Facebook Del på Twitter Del på Twitter Del på epost Del på epost

Av:
Egil Torheim
/
Ingvil Teige Stiegler

Bilder fra krotakakebaking i eldhuset

Eidfjord i bilder

Krotakaker skal etter tradisjonen bakes i eldhus på spesialovn med buet hvleving slik at det blir både over og undervarme. Men resultatet kan også bli bra på elektrisk bakstehelle.

Foto: Egil Torheim/NRK

Foto: Egil Torheim/NRK

Begynn med deigen

8 hg finmalt rugmel

2 hg hvetemel

25 g gjær

7 dl vatn

1 ts salt

La deigen heve noen timer. Bak ut til tynne kaker med vanlig kjevle. Deretter krotes kakene med spesialkjevle for å få mønster og ekstra utbaking. Kakene stekes så til de blir sprø.

Før servering bløtes kakene i vann. Smør og sukker er det vanligste å bruke på krotakaker, men de kan også serveres med ost, syltetøy og annet pålegg.

Lyd og video

  • Bli med på krotakake-baking i Hardanger. Reporter Egil Torheim.

Lenker

  • Eidfjord i bilder
  • Ullensvang i bilder
  • Bilder fra krotakakebaking i eldhuset
Publisert 18.06.2004, kl. 13.34 Oppdatert 18.06.2004, kl. 15.47
Del på Facebook Del på Facebook Del på Twitter Del på Twitter Del på epost Del på epost

Desserter og kaker (NRK Hordaland 2002-2005)

Potetsuppe og plommepannacotta

Selvkomponert smøreost

Mer om: Desserter og kaker (NRK Hordaland 2002-2005)

NRK anbefaler

Jørn fant mystisk armbånd – måtte til USA for å få svar

Fikk «kaffe­torsk» på 46 kilo

NRK Vestland

  • Telefon Bergen:  55 27 57 70
  • Telefon Førde:  57 72 42 42
  • E-post:  vestland@nrk.no
  • Distriktsredaktør:  Dyveke Buanes
Norsk Presseforbund, logo.

Vi arbeider etter
Vær Varsom-plakatens regler
for god presseskikk.

Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Pressens Faglige Utvalg (PFU) er et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot mediene i presseetiske spørsmål.


Nyhetstips 03030 Nyhetsbrev

Kontakt

  • Om NRK
  • Kontakt NRK
  • Lisens
  • Publikum i NRK
  • Delta i NRK-programmer
  • Jobb i NRK
  • Presse

Hjelp

  • Brukerstøtte
  • Tilgjengelighet
  • Personvern
  • Informasjonskapsler (cookies)

Tjenester

  • Yr
  • NRK Skole

Produksjon

  • Eksterne produksjoner
  • Produksjonsfolka
  • Retningslinjer og design

Salg

  • Spons og salg
  • NRK Butikken
Til toppen
NRK Opphavsrett NRK © 2021 Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen Nettsjef: Hildegunn Soldal