Hopp til innhold

Kaller medlemmer i Unge Høyre inn til krisemøte

Høyre i Bergen og Hordaland har besluttet å innkalle medlemmene i ungdomspartiet og deres foreldre inn til krisemøte etter narkotikaavsløringene. – Vi må ta et oppgjør med liberaliseringskulturen, sier Ragnhild Stolt-Nielsen, byrådsleder i Bergen.

Stolt Nielsen

OVERRASKET: Ragnhild Stolt-Nielsen, byrådsleder i Bergen og nestleder i Hordland Høyre, er overrasket over det hun mener er en liberaliseringskultur i de politiske ungdomspartiene.

Foto: Magnus Aamo Holte

Erik Skutle

RØKTE HASJ: Erik Skutle har erkjent å ha røyket hasj mens han satt på Stortinget, og har frasagt alle verv i Høyre.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB Scanpix

Den pågående narkotikaopprullingen i russemiljøet i Fana i Bergen traff i går partiet Høyre knallhardt.

Tre av partiets politikere, inkludert stortingsrepresentant Erik Skutle, er siktet for å ha brukt narkotika.

Alle forholdene stammer mindre enn tre måneder tilbake i tid, får NRK opplyst.

Ragnhild Stolt-Nielsen, byrådsleder i Bergen og nestleder i Hordaland Høyre til NRK fredag morgen.

– Bergen Høyre og Hordaland har besluttet å innkalle medlemmene i Unge Høyre i Bergen og Hordaland, sammen med deres foresatte til et møte, sier hun.

Oppgjør mot «liberaliseringskultur»

montasje beslag

BESLAG: Her er noen av beslagene politiet har gjort i narkotikaopprullingen i russemiljøet i Bergen. Saken vokser stadig i omfang.

Stolt-Nielsen sier moderpartiet ønsker å gjøre rede for sitt syn på saken og besvare eventuelle spørsmål som ungdomsmedlemmene og deres foreldre måtte ha rundt narkotikaopprullingen.

Hun mener at det må settes et større trykk på forebygging i ungdomsmiljøene generelt, og at Høyre som politisk parti må ta et oppgjør med partimedlemmer som måtte ha et liberalt forhold til bruk av ulovlige stoffer som cannabis.

– Vi må som partier gå inn og ta oppgjør mot den liberaliseringskulturen vi ser i flere av de politiske ungdomspartiene. Det er viktig å ha nulltoleranse for narkotikabruk. Det er ikke greit at tillitsvalgte i partiet gjør noe som er ulovlig, selv om de mener det burde være lovlig, sier Stolt-Nielsen.

Skutle: – Jeg har sviktet

Det var i går ettermiddag det ble kjent at stortingsrepresentant Erik Skutle, Erna Solberg vikar på Stortinget, var siktet for «befatning med narkotika».

I går kveld sendte 24-åringen ut en pressemelding, hvor han erkjente å ha røyket cannabis.

– Jeg avventer nå politiets videre behandling og er forberedt på å ta konsekvensen av lovbruddet, skriver Skutle.

Videre sier stortingsrepresentanten at han er svært lei seg for det han selv omtaler som et alvorlig tillitsbrudd. Han varsler også at han trekker seg fra alle partiverv han innehar.

– Jeg har sviktet de som har hjulpet meg frem og støttet meg i mitt arbeid de siste årene, ikke minst mine nærmeste. Det jeg har gjort er alvorlig og jeg forstår at det får konsekvenser, skriver Skutle i pressemeldingen.

Tre Høyre-politikere siktet

Den store narkotikaopprullingen i russemiljøet i Bergen startet i januar, da en mann i 20-årene ble tatt med 12 kilo cannabis i bilen.

Saken rullet videre i forrige uke, da nærmere 40 avgangselever ble pågrepet, siktet for å ha hatt og brukt cannabis.

To russ ble også varetektsfengslet. Politiet mener disse to har vært mellommenn, gjennom å forsyne russemiljøet med cannabis.

Til sammen er tre Unge Høyre- og/eller Høyre-politikere siktet, hvor av én av dem er Skutle.