Torghandler: – Det kan umulig bli verre

Bergen kommune overtar driften av Fisketorget – Jeg tror det vil bli bedre uansett hvem som overtar i forhold til det vi har nå, sier fiskehandler Ragnar Fjellskår.

Fisketorget

Bergen kommune overtar driften av Torget.

Foto: Oddgeir Øystese / NRK

I dag ble det klart at Bergen kommune overtar driften av Fisketorget. En av de store veteranene blant torghandlerne ønsker kommunen velkommen og håper de kan være med på å løfte Torget.

– Det er et vaskebyrå i Oslo som har driftet Torget, og de har ikke øynene oppe for hva de holdt på med. Verre kan det ikke bli, jeg håper at dette er en god løsning, sier Fjellskår.

Ønsker kommunen velkommen

Fiskehandleren Ragnar Fjellskår ønsker kommunen velkommen.

Foto: Fayruz Sado / NRK

– Jeg ønsker kommunen lykke til.

Det er Bergen kommune som eier bygget og tomten, men så langt har selskapet Totalreform hatt ansvaret for hele driften av torgflaten. I dag ble avtalen om å avslutte kontrakten med dem godkjent og vedtatt i byrådet.

– Det er slik at de som har hatt ansvaret har møtt problemer og har ønsket å komme seg ut av avtalen. Nå har vi kommet til en enighet om hvordan de kan komme ut av avtalen. Da tror jeg at det er fornuftig at kommunen overtar driften, sier Byråd Martin Smith-Sivertsen (H).

Martin Smith-Sivertsen mener torget kan utvikles til å bli noe bedre enn det er i dag.

Martin Smith-Sivertsen mener Torget kan utvikles til å bli noe bedre enn det er i dag.

Foto: Sindre Helgheim / NRK

Forholdene på fisketorget har lenge vært dårlige.

– Vi kan alle være enig om at det ikke er godt nok slik som det er i dag. Og det går veldig mye på det estetiske, også går det litt på at torget i Bergen er en fantastisk institusjon. Den er utrolig viktig for byen og kan utvikles til å bli noe bedre enn det den er i dag, sier Sivertsen.

Måtte overta

Byrådslederen forteller at de ikke hadde noe bedre alternativ enn å overta driften selv. Bergen kommune overtar driften fra 1. april og ser store muligheter for Torget.

– Det å drive torg i Bergen er ikke lett. Folk har en forventning om at torget skal være noe unikt. Jeg tror at folk må justere sine forventninger i den form at det å ha et helårstorg ute på torgflaten som for 50 år siden, er vanskelig i dag, sier han.

Skal løfte Torget

Bystyret ønsker å gjøre noe i forhold til det helhetlige og estetiske. Derfor planlegger de å utvikle tilbudet

– Vi skal gjøre det bedre enn det er i dag. Og da har vi tenkt å ha et møte med folk i sjømatbransjen for å drøfte litt hva vi kan gjøre med utvalget på torget for å gjøre det mer spennende, sier han.