Hopp til innhold

Kommunen anker knusende dom

Det er klart vi ønsker å snakke om forlik, sier en av beboerne i Ladegårdsgaten i Bergen. Kommunen anker saken, men åpner for dialog.

Etter en måneds betenkningstid har Bergen kommune nå bestemt seg for å anke dommen i saken om Ladegårdsgaten. Dermed går det mot en ny runde i retten.

Det ble klart på en pressekonferanse på Bergen rådhus torsdag ettermiddag.

Der kom det også frem at kommunen ønsker å diskutere et forlik med beboerne. Dersom partene blir enige om et forlik, så blir det ingen ny rettssak.

– Det er veldig fint at de ønsker et forlik. Det er vi glade for. Vi hadde kanskje håpet at det skulle komme for lenge siden, men det er klart vi er interessert i å snakke om en løsning, sier beboer May Therese Mellesdal til NRK i kveld.

Se intervju med en av beboerne og deres advokat, og se hvordan byrådsleder Monica Mæland kommenterer saken i Vestlandsrevyen:

Video Ladegårdsgaten i Vestlandsrevyen

I 2009 ble 15 leiligheter i Ladegårdsgaten evakuert da det ble klart at bygningene står i fare for å rase sammen.

Beboerne saksøkte kommunen fordi de mente en avløpstunnel var skyld i skadene, og kommunen ble dømt til å betale 80 millioner kroner i erstatning.

May Therese Mellesdal inspiserer skadene i oppgangen.

May Therese Mellesdal inspiserer skadene i oppgangen.

Foto: Ingrid Losnegaard / NRK

– Den første reaksjonen var at jeg ble helt nummen og litt lamslått. Selv om jeg trodde jeg var forberedt på hva som helst, så ble jeg utrolig skuffet, sa styremedlem og beboer i Ladegårdsgaten, May Therese Mellesdal like etter at anken ble kjent.

Les mer: Beboere vant over kommunen | Forventer lang rettsprosess | - Kan ruinera 70 personar


Vil dekke ekstra bokostnader

Selv om kommunen anker dommen, går de med på å dekke de ekstra bokostnadene som beboerne i Ladegårdsgaten har hatt etter evakueringen.

Kommunen vil også dekke slike framtidige utgifter.

- Det er jeg veldig glad for. Det viser jo at kommunen kan møte oss i alle fall på én platform. Men jeg mener jo at dommen mot kommunen var helt riktig. Retten har gjort en grundig jobb, sier Mellesdal.

Les kommunens pressemelding om anken.

SE REPORTASJE OM DEN SISTE FAMILIEN SOM BOR I HUSET:

Video Fryktar ny runde i retten