Knivstikking på Bybanen
Foto: Overvåkningskamera

Knivstikking på bybanen

 • Dette er ikke et drapsforsøk

  Knivmann (46) fikk redusert straff etter brutal voldsepisode på Bybanen, fordi lagmannsretten mener angrepet ikke kan regnes som et drapsforsøk, skriver BA. Retten fant mannen kun skyldig i legemsbeskadigelse, og satte straffen ned fra 6 til 4,5 år.

  Knivstikking på Bybanen
  Foto: Overvåkningskamera
 • – Fornøyd med dommen

  – Jeg har ennå ikke sett dommen, men mener rettens konklusjon om at det drapsforsøk er i tråd med det jeg og aktor mente. Det var et brutalt angrep og en tilfeldighet at min klient overlevde, sier Kim Villanger, bistandsadvokat for offeret i knivstikkingen på Bybanen.

 • Dømt til seks års fengsel

  Den tiltalte 46-åringen etter knivstikkingen på Bybanen i Bergen 7. april i fjor, er dømt til seks års fengsel i Bergen tingrett. Det kommer frem i en fersk dom. En annen passasjer ble stukket med kniv i hodet, og fikk knivet to centimeter i hjernen i hendelsen.

  Blod på bybanen etter drapsforsøk på bybanen april 2015
  Foto: Politiet
 • Rettssak etter knivstikking

  I dag starter rettssaken etter at en mann ble knivstukket på bybanen i fjor vår. En 46 år gammel mann er tiltalt for drapsforsøk. Fornærmede ble stukket i armen og i hodet da han forsøkte å holde tiltalte unna. Et av stikkene gikk gjennom kraniet.

  Knivstikking på Bybanen på Wergeland
  Foto: Eivind Pettersen / NRK