Kjørte båten inn i oppdrettsanlegg

17. maituren falt i fisk for båtfolk på villspor. – Du kan si at det var to glade laks som svømte rundt der inne, sier lensmannen.

Båt havnet i fiskemerde

PÅ VILLE VEIER: To godt voksne menn var ute på nattlig båtferd da de ifølge egen forklaring kjørte seg vill. Båten deres (foran) havnet midt inne i dette fiskeoppdrettsanlegget. Farkosten på utsiden er arbeidsbåten til Fyllingsnes Fisk AS.

Foto: Fyllingsnes Fisk AS

To godt voksne menn er mistenkt for promillekjøring etter at plastsnekken deres havnet midt inne i et fiskeoppdrettsanlegg natt til 17. mai.

Uhellet skjedde i Fensfjorden nord for Mongstad. Karene var ute på nattlig båtferd da de ifølge egen forklaring kjørte seg vill.

Hele båten havnet oppe i selve anlegget. Så du kan si at det var to glade laks som svømte rundt der inne.

Kjell-Idar Vangberg, lensmann

Kraftige blinklys

Båten havnet midt inne i anlegget til Fyllingsnes Fisk AS, som du kan se av bildet.

– Jeg kan bekrefte at båten kjørte inn i en tom merde. Heldigvis er det verken skade på fisk eller personer, sier Vidar Hjartnes, som jobber i administrasjonen til Fyllingsnes Fisk.

– Anlegget vårt er forsvarlig merket med kraftige blinklys. Vi anser det som skjer videre for en politisak, sier Hjartnes videre.

Flaks at merden var tom

Fiskeanlegget består av fem merder. En av dem var tom, og det var denne plastsnekken forvillet seg inn i.

– Om det var flaks at de havnet i den tomme merden? Ja, det kan du si. Det er fisk i de fire andre. Plastmerden de havnet i ligger lengst inne og er avskjermet med et rekkverk. Vi eier et par anlegg også i Mosterfjorden og fire i Hardangerfjorden, men denne typen hendelser har ikke skjedd oss tidligere, selv om vi har hørt historier andre steder, sier Hjartnes til NRK.

Han bekrefter at oppdrettsanlegget nylig er satt opp og har godkjent merking.

Promillemistanke

Lensmann Kjell-Idar Vangberg ved Lindås og Meland lensmannskontor bekrefter at det er mistanke om promillekjøring med båt.

– En 21-fots båt hadde kjørt seg vill og til slutt havnet inne i fiskeanlegget. Hele båten havnet oppe i selve anlegget. Så du kan si at det var to glade laks som svømte rundt der inne, sier Vangberg til NRK.

Politiet fikk melding fra fiskeanlegget like over klokken 09.00 den 17. mai.

– Personene i båten er tatt inn for blodprøve og avhør. Det er litt skader på båten, selv om farten på båten var begrenset. De har kjørt rett inn i merden og over kanten, bekrefter lensmannen.