Kjemper for å unngå at hunden blir avlivet

Odin (4) stakk av fra Trond Erik Larsen (55) og bet tre barn. Etter episoden har eieren både blitt utskjelt og fått mye støtte.

Trond Erik Larsen

KJEMPER FOR Å UNNGÅ AVLIVING: – Det er en snill hund, sier Trond Erik Larsen (55).

Foto: Rubina Butt / NRK

Border collien Odin (4) sitter nå på et omplasseringssenter i Bergen, etter at han tidligere denne uken bet tre barn på 9, 12 og 13 år og en syklist.

Odin står fortsatt i fare for å bli avlivet, dersom eieren og omplasseringssenteret ikke finner et nytt hjem for hunden som politiet kan godta.

– Hele saken står litt uvirkelig for meg. Nå er mitt primære mål å unngå at hunden blir avlivet, sier Trond Erik Larsen.

– Hunden har blitt plaget

Opptrinnet på Laksevåg i Bergen ble filmet, og saken har blitt omtalt i de fleste store medier i Norge. Eksperter har uttalt at hundens oppførsel tyder på at den er understimulert.

Se episoden her (artikkelen fortsetter under):

Her går hunden til angrep

Video: Daniel Lazarus

Nå ønsker eieren å fortelle sin versjon av hendelsen som skjedde kun noen meter fra der han bor. Han forteller at personer i nabolaget i lengre tid har tirret hunden ved å kaste steiner og pinner mot den mens den står inngjerdet ute.

– Det har ført til at den reagerer på en annen måte enn før. Jeg har hatt border collie i 17 år, og det har aldri vært noen problemer med dem. Men denne hunden har blitt tirret såpass at den reagerer veldig på folk som er utagerende, og spesielt når det kommer noen på løperhjul eller rullebrett, sier Larsen.

To av guttene som ble angrepet brukte løperhjul.

– Den dro seg ut av båndet. De var ganske utagerende, og gjorde sånt som border collier elsker. Jeg ba dem stå i ro, for border colliens oppgave er å få objektene til å stoppe, sier Larsen.

Bet jente mens politiet holdt den

Flere personer samlet seg på stedet, noe Larsen mener førte til at hunden hans ble ytterligere opphisset. Odin løp over veien og bet en syklist.

Senere kom politiet til stedet. Mens politiet holdt hunden, bet den en ni år gammel jente.

Politiet tok med seg hunden, og nå er den altså på et omplasseringssenter i Bergen. Larsen har gitt opp å få den tilbake.

Han forteller at han tidligere har vurdert omplassering fordi hunden har endret adferdsmønster etter å ha blitt plaget.

– Jeg følte at noe slikt kunne skje, og jeg var klar over at konsekvensene kunne bli veldig store.

Avviser understimulering

Han innrømmer at hunden har bitt personer tidligere, men avviser at folk har blitt påført store skader.

Flere har ringt til meg og skjelt meg huden full.

Trond Erik Larsen

– Den tygger ikke til, slik som enkelte andre raser kan gjøre. Den gir seg med en gang folk har stoppet opp. Men jeg synes saken er tragisk, og legger meg helt flat. Jeg beklager overfor dem som ble bitt, sier eieren.

Larsen føler seg fremstilt som en syndebukk i media, og avviser på det sterkeste at hunden er understimulert.

– Jeg har den med meg alle steder, og går mye på tur. Den får også ta seg ut i skogen, sier 55-åringen.

– Fortjener ikke å bli avlivet

Etter hendelsen har han fått mange reaksjoner.

– Jeg har fått utrolig mye støtte både fra hundekennelklubber og andre, og mye sympati i nabolaget. Men jeg ble veldig overrasket over den utrolige mediedekningen som kom. Folk lager sine egne historier, og flere har ringt til meg og skjelt meg huden full, forteller Larsen.

Nå ønsker han altså å kjempe for å hindre at Odin blir avlivet etter episoden.

– Det er en snill hund, som har blitt plaget, og fått endret oppførselen sin. Den fortjener ikke å bli avlivet.