Karoline er statist i Hollywood-storfilm

ULRIKSBANEN (NRK): Karoline Stemre (24) er en av nærmere 50 lokale statister som deltar i produksjonen av «Snømannen». – Superstjernene er på et annet skuespillernivå enn meg!

Karoline Stemre

STATIST: Karoline Stemre (24) fra Bergen er statist i «Snømannen» som spilles inn denne uken. Her er hun klar til ta Ulriksbanen opp på fjellet. Selv om hun ikke har noen stor rolle i Nesbø-produksjonen ble hun nominert til Amandaprisen for beste hovedrolle for sju år siden.

Foto: Eivind A. Pettersen / NRK

– De trengte en dame til å gjøre en litt spennende scene på en fjelltopp, og da sa jeg selvsagt ja, sier Karoline Stemre.

Innspillingen av norgeshistoriens største filmproduksjon er i full gang, noe NRK tidligere har meldt. En rekke internasjonale superkjendiser, deriblant Michael Fassbender og Val Kilmer, er for tiden i Bergen for å spille inn Jo Nesbøs «Snømannen».

Fra Vegas til Ulriken

Men også et stort knippe norske statister er på filmsettet. Onsdag var Karoline Stemre på toppen av Ulriken for å spille inn en dramatisk naturscene.

LES OGSÅ: Her filmer de «Snømannen» i Bergen

Karoline Stemre

VEGAS 2009: Karoline Stemre spilte hovedpersonen Marianne.

Foto: Kong Film

Karoline begynte sin skuespillerkarriere på det Vestlandske teatersenter og Den Nationale Scene i Bergen. I 2009 hadde hun hovedrollen i filmen «Vegas» som hun ble nominert til Amandaprisen for.

– Jeg ble kontaktet av «Snømannen»-folkene fordi jeg har litt erfaring fra tidligere. Dette er en stor produksjon og det er kjekt å få muligheten til å bli kjent med folk i bransjen. Og så setter vi Bergen på filmkartet. Vi har mange fine locations her, sier hun til NRK.

– Hvilket nivå ligger du på sammenlignet med Kilmer og Fassbender?

– Vi brenner alle for å fortelle historier, men de er nok på et annet nivå enn meg! Uansett gleder jeg meg til å se den ferdige filmen!

På Ulriken forventer vi de mest spektakulære bildene i hele filmen.

Tor Arne Øvrebø, filmprodusent
Fassbender på Bien

PÅ BAR I BERGEN: Onsdag kveld slappet hovedpersonen i filmen, Michael Fassbender, av på Bien bar på Danmarks plass. Her stiller han opp på en selfie med medeier Petter Lidal.

Foto: Bien Bar

Leier hele Ulriksbanen

Snømannen og Ulriksbanen

SPILLER INN HER: Markedssjef Agnete Kongevold Foss på Ulriksbanen og linjeprodusent Tor Arne Øvrebø i det norske produksjonsselskapet for Snømannen.

Foto: Eivind A. Pettersen / NRK

Tor Arne Øvrebø er linjeprodusent for det norske produksjonsselskapet rundt «Snømannen».

– Vi har høye forventningene til innspillingen i Bergen, for her skal vi ta de store, dramatiske eksteriørbildene med by og natur. På Ulriken forventer vi de mest spektakulære bildene i hele filmen, sier Øvrebø til NRK.

Markedssjef Agnete Kongevold Foss forteller at filmselskapet har leid hele banen flere dager. Førstkommende lørdag vil Ulriksbanen være stengt for publikum.

– Dette er et viktig prosjekt som gir både oss og Bergen god reklame, sier hun.

Val Kilmer har på sin facebookprofil lagt ut bilde av seg selv på toppen av fjellet der han forteller om kraftig vind og luftig utsikt.

Val Kilmer filmer Snømannen på Ulriken

PÅ ULRIKEN: Hollywood-stjerne Val Kilmer filmer Snømannen på Ulriken. Dette bildet la han tirsdag ut på sin egen facebookside.

Foto: Facebook/Val Kilmer

– Jeg tror alle er glade for å være i Bergen. Det er bra å være her og man får flotte bilder overalt! Vi er to team og opptil 125 personer pluss statister som skal gi et realistisk bilde, forteller produsenten.

Filmselskapet trenger statister til å simulere en skoleklasse på tur, folk i gatene og en scene fra et festlokale.

LES OGSÅ: Val Kilmer bekrefter rolle i «Snømannen» foran Monolitten