Hopp til innhold

Vil fengsle trippeldrapssiktet i fire uker

30-åringen som er siktet for trippeldrapet i Årdal fremstilles for varetektsfengsling i Bergen Tingrett i dag.

Busstragedie på Valdresekspressen

FENGSLINGSMØTE I DAGEN: Mannen som er siktet for å ha drept tre personer på denne bussen i Årdal mandag fremstilles for varetektsfengsling i dag.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Den siktede 30-åringen har siden tirsdag vært innlagt på Sandviken psykriatiske sykehus i Bergen etter å ha blitt overført fra Haukeland sykehus. Forsvareren til mannen som er siktet for de tre drapene på bussen i Årdal, møtte 30-åringen for andre gang i går.

Mannen fikk selv kuttskader i halsen under hendelsen i Årdal mandag ettermiddag, og det har vært vanskelig å kommunisere med ham grunnet den helsemessige tilstanden, sier forsvarer Fredrik Verling.

Fredrik Verling utenfor Sandviken

FORSVARER: Fredrik Verling.

Foto: Christine Kongsvik / NRK

– Det er fortsatt ikke gjennomført avhør. Når det kan skje, avhenger blant annet av helsetilstanden hans, sier Verling til NRK.

Ikke sikkert siktede møter

I dag skal mannen uansett fremstilles for varetektsfengsling i Bergen Tingrett.

Fengslingsmøtet er berammet klokken 11. Det er Sidsel Isachsen fra bergenspolitiet som stiller som påtaleansvarlig på vegne av politiet i Sogn og Fjordane. Politiet vil be om fire ukers varetektsfengsling og også be om at fengslingsmøtet blir lukket for presse og publikum, skriver Bergens Tidende.

Verling sier til NRK at han ikke skal ha nye møter med sin klient før møtet. Det er også usikkert om 30-åringen møter opp i dagens fengslingsmøte.

– Det blir avgjort i dag om han skal være med, blant annet etter at det er gjort henvendelser til sykehuset og ham, sier Verling.

– Kan bli lenger på Sandviken

I utgangspunktet skulle den drapssiktede 30-åringen være på Sandviken sykehus i et døgn for observasjon. Nå er det uvisst hvor lenge han blir værende der, ifølge forsvareren.

– Han blir på Sandviken så lenge legene mener han har på behov for behandling der, sier Verling.