Kan ta tid å finne ny kulturbyråd

Det kan ta tid før en ny kulturbyråd er på plass i Bergen. Byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen legger ikke skjul på at den neste byråden får en krevende jobb.

Ragnhild Stolt-Nielsen

INGEN HAST: Byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen vil bruke den tiden hun trenger for å finne Gunnar Bakkes erstatter.

Foto: Anders Ekanger / NRK

I dag morges kunne NRK fortelle at den nye byråden kommer til å arve et betydelig etterslep av saker etter forgjengeren, Gunnar Bakke.

Bergen Rådhus

KAN TA TID: Det vil gå flere dager før en ny kulturbyråd er på plass i rådhuset i Bergen.

Foto: Alrik Velsvik / NRK

Stolt-Nielsen sier hun trenger tid for å være sikker på at hun finner en person som kan takle den store arbeidsmengden.

– Nå er det sånn at det er mitt privilegium å finne en ny byråd. Jeg kommer til å vurdere nøye hvem jeg tror kan håndtere den store arbeidsmengden på en hensiktsmessig måte, sier byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen.

– Derfor er det nok sånn at det vil gå noen dager før det kommer en ny byråd på plass. Her er det store utfordringer som skal løses til beste for både idrett, kultur og næring.

Konflikt bak avgangen

Gunnar Bakke

TRAKK SEG: Gunnar Bakke gikk av som kulturbyråd i Bergen sist uke

Foto: Sølve Rydland / NRK

Det skal ha vært en personlig konflikt mellom byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen (H) og kulturbyråd Gunnar Bakke (Frp), som førte til at sistnevnte valgte å trekke seg. Det hele skal ha toppet seg etter at Fremskrittspartiet bestilte en alternativ rapport for bybanetrase mot Åsane uten at byrådslederen var informert om dette.

Mandag var det krisemøte i Fremskrittspartiet. Her ble det klart at partiet fortetter i byrådet.

– Dette er en konflikt mellom to personer. Ikke mellom to partier, sa FrPs gruppeleder Tor Woldseth etter møtet.

Flere kandidater

Fremskrittspartiet har satt ned en arbeidsgruppe, som består av finansbyråd Liv Røssland, varaordfører Tor Woldseth og leder i Bergen Frp, Eiler Macody Lund. De hsr satt seg som mål å finne Gunnar Bakkes arvtager.

Det skal være flere kandidater i Frp til vervet som kulturbyråd:

  • Daniel Hägglund: Har vært Gunnar Bakkes politiske rådgiver i to og et halvt år. Er nestleder i Bergen Frp og har tidligere vært regionsekretær for Frp i Hordaland. Kjenner fagfeltet godt fra før.
  • Helge Stormoen: Er politisk nestleder i Bergen Frp. Er 45 år gammel og er inne i sin tredje periode som bystyrerepresentant i Bergen.
  • Silje Hjemdal: Har sittet i bystyret for Frp i tre år.
  • Morten Myksvoll: Bystyrerepresentant. Tidligere rådgiver for Øistein Christoffersen som var byråd for næring, samferdsel og eiendom. Har i utgangspunktet bestemt seg for å tre ut av politikken.

Dessuten kan både Tor Woldseth og Eiler Macody Lund selv være aktuelle for jobben. Woldseth har er varaordfører og komiteleder i komite for kultur, idrett og næring i bystyret.