Kan bli kastet ut av Europa

Everton-bråket kan få alvorlige følger for Brann. Seriemestrene risikerer blant annet bli utestengt fra europacupen.

Biljardkule

HER ER DEN: Kaptein Phil Neville reagerte spontant da biljardkulen ble kastet, og leverte den til kampens dommer. Nå får idiotstrekene etterspill.

Foto: EIRIK HAGESÆTER / Bergensavisen (BA)

Det europeiske fotballforbundet UEFA har nå startet granskning av hva som skjedde på Brann Stadion under sekstendelsfinalen mot Everton i februar.

UEFA har hengt seg opp i to episoder. Den første gjelder Everton-supporterne som stormet gressbanen etter at dommeren blåste av kampen, i gledesrus over engelskmennenes 2-0-seier, noe som alene kvalifiserer til kraftig bot.

Everton-fans

STORMET BANEN: Mannskapene klarte ikke stagge Everton-fansen etter kampen.

Foto: Marit Hommedal / Scanpix

- Tror ikke på utestengelse

Langt verre var det at en Brann-supporter under kampen  kastet en biljardkule i retning Everton-keeper Tim Howard. En 22 år gammel mann har tilstått å stå bak ugjerningen. Biljardkulen traff heldigvis ingen, men landet på gressmatten. Der ble den plukket opp av Everton-kaptein Phil Neville, som leverte den til kampens dommer.

Brann risikerer i verste fall utestengelse fra europacupene dersom UEFA velger strengeste mulig reaksjon. Men Brann tror det er lite sannsynlig, og forbereder seg i stedet på en særdeles kraftig bot.

- Det vil overraske meg veldig om dette ender med noe annet enn bøtestraff. Klubbens forhistorie i Europa skal også være en faktor når UEFA tar stilling til straff, og jeg kan ikke tro noe annet enn at det skulle tale til Branns fordel, sier styreleder i Brann, advokat Magne Revheim, til nrkhordaland.no .

Everton - Brann

OVERKJØRT: Rent sportslig gikk det også på trynet for Brann og Petter Vaagan Moen. Everton vant hele 8-1 sammenlagt.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

22-åring tilstod

Saken vil bli behandlet av UEFAs kontroll- og disiplinærutvalg 20. mars, skriver bt.no .

Brann har foreløpig ikke tatt stilling til hvordan man skal reagere overfor 22-åringen som kastet biljardkulen, men klubben har bestemt seg for å anmelde saken. Trolig blir vedkommende utestengt fra Brann Stadion i lang tid fremover.

- For oss er det viktig å forfølge denne saken, både av hensyn til klubben og publikum. Vi ønsker en rolig og fin oppførsel på Stadion, sier Revheim.