Kameratgjeng bygget racerbane på 350 kvadrat

Når du har en hobby, men ingen steder å leke hva gjør du da? En kameratgjeng i Arna tok lidenskapen sin innendørs og lot det gå sport i det.

Når du har en hobby, men ingen steder å leke på, er det lurt å få få ting i gang selv. En kameratgjeng i Arna tok lidenskapen sin innendørs og lot det gå sport i det.

SE VIDEOEN: Himmelen for radiobil-entusiaster.

Han kaller det lek, men det ser ut som han tar det på alvor. Faktisk tar Per Hanssen og kompisene det så alvorlig at de bygde sin egen lekestue.

– Jeg liker å si at jeg aldri blir helt voksen. Jeg synes det er gøy å leke litt!

Kameratene bygget om et gammelt lagerbygg på 350 kvadratmeter til en gigantisk tumleplass for radiostyrte biler. Nå opplever de enorm pågang til RC-sporten (radio controlled cars) i lokalmiljøet.

– Vi fikk en liten ide her i høst om å sette i gang med noe. Så kom vi over et eldre lager. Da kom ideen om at vi måtte få et skikkelig inneanlegg for hobbyen vår.

Per Hanssen

BLIR ALDRI HELT VOKSEN: Per Hanssen synes det er gøy å leke seg litt.

Foto: Kjetil Rydland / NRK

Noe for folk i alle aldre

Hundrevis av dugnadstimer var det som skulle til. Resultatet stod klart etter to måneders hardt arbeid: En racerbane for radiostyrte biler, verksted, kiosk og avslapningsområde er blant ingrediensene.

– Det som er gøy med radiostyrt racing er at det er noe for alle. Vi har de som konkurrerer som er helt nede i tiårsalderen. To av Norges beste sjåfører er faktisk 10 og 11 år, sier Per Hanssen.

Nå vokser miljøet og modellbilsporten i Bergen. I slutten av februar skal Bergen RC Arena, som banen i Arna heter, arrangere nasjonale løp.

Lager ble bilbane i Arna

FOR 2 MÅNEDER SIDEN: Slik så lageret i Arna ut før arbeidet med modellbilbane startet.

Foto: Per Hanssen