Hopp til innhold

Kaller inn barnehjemmet på teppet

Bufetat ser svært alvorlig på et en 10 år gammel gutt fra et barnhjem på Voss gikk alene ute midt på natten. De takker nå ekteparet som tok ansvar i saken.

Øistein Gunnarshaug

Øistein Gunnarshaug i Bufetat ser svært alvorlig på at en 10 år gammel gutt fra et barnehjem gikk alene ute om natten.

Foto: Christine Lensberg / NRK

– Det skal ikke skje at barn på 10 år skal gå alene ute på natten, vi kaller nå inn ledelsen til et hastemøte om dette, sier fungerende direktør i Bufetat vest , Øistein Gunnarshaug.

Møtte gutten på E16

Kjell og Veronica Kallestad

Kjell og Veronica Kallestad ringte politiet da de fant gutten gående på E16.

Foto: Privat

Fredag fortalte NRK historien om ekteparet Kjell og Veronica Kallestad som midt på natten traff på en 10 år gammel gutt på E16 ved Vossevangen. Siden klokken var 03 på natten ringte de politiet for å hjelpe.

Hos politiet fikk de beskjed at de ikke ville vekke tjenestefolkene på Voss, men at de skulle sende en patrulje fra Åsane, rundt ni mil unna.

Politiet har i etterkant beklaget det som skjedde, og innrømmer at det fra melders ståsted kan være grunnlag for å kritisere dem.

HØR HELE INTERVJUET HER:

Gutten ble hentet tilbake til barnehjemmet klokken 04.15. Over én time etter at ekteparet hadde gitt beskjed. Nå tar Bufetat tak i saken og berømmer ekteparet.

– Jeg vil få takke dette ekteparet som tok ansvar i denne saken. De brydde seg om gutten, det setter vi stor pris på, sier Gunnarshaug.

– Dette skal ikke skje

Det er bufetat som har ansvaret for barnehjemmene og nå blir de ansvarlige kalt inn til et hastemøte for å forklare seg.

– Når et barn er under offentlig omsorg så er det institusjonen som skal opptre i foreldrenes sted, da må vi handle der etter. Derfor skal unger som blir borte letes etter og hentes inn igjen, sier Gunnarshaug.

Bufetat vil også ta kontakt med politiet for å få deres informasjon i saken.

– Dette er en svært alvorlig sak. Nå reagerer vi fort i håp om at vi skal unngå slike situasjoner igjen, sier han.

Flere reagerer

Også stortingspolitiker for Senterpartiet Kjersti Toppe reagerer på det som her har skjedd. Hun mener at både barnevernet og politiet sine rutiner må gjennomgås.

– Det er nødvendig med en gjennomgang av hva politiet og barnevernet gjør i slike rømningssaker. Det må skje på et nasjonalt plan ikke bare i Hordaland, sa hun til NRK fredag.