Judas Priest rocker ny utearena

Rob Halford & co tar avskjedsturnéen til Bergen i sommer.

Judas Priest

TIL BERGEN IGJEN: K.K. Downing, Rob Halford og Glenn Tipton på scenen i Bergenshallen sommeren 2008.

Foto: Sigurd Hamre / NRK

Konserten med de britiske hardrockerne, som spilte i Bergenshallen så sent som i 2008 , skal finne sted 15. juni på Edvard Griegs plass, utenfor Grieghallen. Det blir andre gang området blir brukt til en større konsert. Onsdag 18. mai innvier Katie Melua den nye utearenaen, som ligger midt i Bergen sentrum.

- Vi er også veldig spent på å ta i bruk det flotte nye uteområdet foran Grieghallen. Det blir spennende å se hvordan denne plassen fungerer som konsertarena for større konserter og arrangementer i tiden framover. Slik vi ser det, ligger den fantastisk til, midt i sentrum og har mange fasiliteter man ellers ikke har tilgang til, sier Sigve Prestnes i Stageway.

Judas Priest

PROFILERT HOMSE: Rob Halford har gitt homofile rockere et forbilde.

Foto: Sigurd Hamre / NRK

Judas Priest spiller også i Oslo Spektrum, dagen før konserten i Bergen.

Skinn- og naglelegender

7. desember annonserte Judas Priest at deres kommende turné, «The Epitaph Tour», vil bli gruppens aller siste, og at de ville besøke alle «major cities» i hele verden.

NETT-TV: Se intervju med bandet og klipp fra konserten i Bergenshallen i 2008.

Gruppens historie går helt tilbake til 1968, men det var først etter vokalist Rob Halfords inntreden i 1973 at ting begynte å skje for bandet. Med albumene «Killing Machine» og «British Steel» markerte skinn- og naglekledte Judas Priest seg som en av de fremste eksponentene for den såkalte New Wave Of British Metal (NWOBM).

Disse og påfølgende plater ga metal-fansen klassikere som «Hell Bent For Leather», «Breakin' The Law», «You've Got Another Thing Comin'», «Delivering The Goods» og «Living After Midnight».

Mest profilerte rockehomse

Halford forlot gruppen i 1991, og ble erstattet av Tim «Ripper» Owens. Sistnevnte var vokalist i et Priest-coverband, og historien ga klar inspirasjon til filmen «Rock Star». I 2003 gjorde imidlertid Halford comeback, fem år etter at han stod frem som homofil.

Judas Priest ble innlemmet i VH-1s alternative Rock & Roll Hall Of Fame, «Rock Honors», sammen med Kiss, Queen og Def Leppard i 2006. To år etter ga gjengen ut konseptalbumet «Nostradamus», som bergenserne fikk en smakebit av i Bergenshallen for to år siden.

Billetter til konserten i Bergen blir lagt ut for salg tirsdag 21. desember kl. 9.