Judas Priest - storslått metal-show

Solid metall-show fra engelske veteraner gledet 3000 bergenske metal-fans.

Halford og Tipton i fullt driv

Rob Halford og Glenn Tipton i fullt driv i Bergenshallen

Foto: Sigurd Hamre / NRK

Se Rob Halford & co i eksklusivt intervju for NRK!

NETT-TV: Judas Priest - eksklusivt intervju

Overbeviste

De legendariske metall-ikonene med den karismatiske frontfiguren Rob Halford besøkte Bergenshallen og overbeviste stort.

Inspirerte og potente leverte de varene så det holdt - til stor glede for rundt 3000 metalfans.

NETT-TV: Judas Priest live i Bergen

Kun her på nrkhordaland.no!!

Konserten startet med nye "Prophecy" - tung og dyster med Rob Halford kledd i munkekappe som steg ned fra toppen av scenen. Den er hentet fra det nye doble konseptalbumet "Nostradamus". Underlig nok spilte de bare to låter fra denne CDen som ikke kommer på markedet før om en drøy uke.

Storslått sceneshow

Stort sceneshow i Bergenshallen

Storslått sceneshow i Bergenshallen

Foto: Sigurd Hamre / NRK

Med et storslått sceneshow over to plan hvor Halford kunne komme frem under trommeplattingen kledd på forskjellige vis og med mystiske symboler og "Nostradamus"-baktepper bl.a. fikk bergensere et visuelt kompetent metallshow, selv om det ikke lå på Kiss-nivå selvsagt.

Priest er ganske så tradisjonelle heavy metal-musikere. Alle er kledd i lær og nagler. og gjør jobben overbevisende, tight og med innlevelse. Glenn Tipton og K.K. Downing gjør jobben sin greit, uten at gitarsoloene blir spesielt minneverdige av den grunn. Bassist og Ian Hill og trommis Scott Travis (gjemt vekk høyt oppe på den ruvende scenen) er relativt anonyme.

Suveren frontmann

Rob Halford gir alt på scenen

Rob Halford gir alt på scenen i Bergenshallen

Foto: Sigurd Hamre / NRK

Men det er og blir vokalist Rob Halford som er Priests ansikt utad, og den faktoren som skiller bandet fra andre band som Iron Maiden, Black Sabbath osv. Halford har fremdeles i en alder av 56 år en imponerende stemmeprakt, selv om skrikene ikke når like høyt opp som før.

Han utfordrer publikum i allsang, er den eneste som snakker mellom låtene og spiller ut enkelte roller. På den nye låta "Death" er han gammel, sliten mann med stokk - og på klassiske "Hell Bent for Leather" ruser han inn på scenen på ekte Harley-Davidson motorsykkel i kjent stil.

Fansen var fornøyd

Fans på Judas Priest konsert i Bergenshallen

Priest-fansen var mer enn fornøyd i Bergenshallen

Foto: Sigurd Hamre / NRK

Nær 3000 fans er et respektabelt publikumstall, selv om det ikke kommer opp mot band som Kiss og Metallica som samler nær 20000 mennesker i Bergen. Men så er Judas Priest et seriøst genreband som har fulgt sin relativt smale musikalske sti i 35 år.

Produksjonen var smakfull og typisk metal med visuelle symboler og høy scene. Det er prisverdig at band bringer med seg hele inntrykket til mindre skandinaviske scener.

Scenen i Bergenshallen

Bergenshallen fungerte - under tvil

Foto: Christian Kråkenes / NRK

Men lyden i Bergenshallen var langt fra perfekt, alt for spiss og med en litt ullen bass. Undertegnede har faktisk aldri hørt skikkelig lyd i denne ishallen. Men heldigvis var Halfords stemme klar og tydelig, og det var det viktigste i dette kompakte lydbildet.

Det er også kort vei fra tribune til scene, slik at de fleste ser og hører bra. Så hvis dette er det eneste tilbudet som finnes i Bergen i mellomstørrelsesjiktet, har Bergenshallen absolutt potensiale til store opplevelser.

Gamle hits kom til slutt

Stemningen var høy, om ikke i total ekstase. Dette kan skyldes at Priest spilte en del litt ukjente, mer aggressivt stoff. Noen av hitene fra 80-tallet som "United" og "Living after midnight" manglet. Men vi fikk "Breaking the law" og til slutt "Hell bent for leather" og ikke minst avslutningslåta "You've got another thing coming" med allsang over hele linja.

Har de vært her før?

K. K. Downing og Rob Halford

K. K. Downing og Rob Halford

Foto: Sigurd Hamre / NRK

I et ekslusivt TV-intervju med NRK Hordaland kunne gutta i bandet overraskende avsløre at de faktisk har vært her før.

- Halford: Vi tok fergen over til Stavanger, det må ha vært tildlig 70-tall hvor vi også spilte her i Bergen. Det var så kaldt at dieselen i bandbilen vår frøs!

Halford nevnte også dette intervjuet under konserten.

I tillegg snakket han, Glenn Tipton og K.K. Downing med NRK Hordaland om starten til Priest, de gyldne 80-åra og ikke minst: Det massive nye konseptalbumet om sannsigeren Nostradamus.

Alt dette får du høre på "Pyro" på NRK P3 og også se utdraget her :

Se eksklusivt intervju med Judas Priest - kommer i nett-TV på nrkhordaland.no!!

4 metallveteraner

4 metallveteraner gjorde bergenserne glade søndag

Foto: Sigurd Hamre / NRK